Indijska salata sa piletinom
Salata je idealan letnji obrok. Imamo savršen predlog.
POTREBNO JE:
2 jabuke,
300 g pilećeg belog mesa,
2 kašičice karija,
100 g majoneza,
1 dl jogurta,
2 kašičice meda,
1 kašika soka od limuna,
1/4 kašičice đumbira,
1/8 kašičice soli i
1 šaka badema.
PRIPREMA: U blenderu pomešajte kari, majonez, jogurt, med, sok od limuna i đumbir, pa umutite u preliv. Piletinu skuvajte i isecite na kockice i promešajte je u posudi za salatu sa kockicama jabuke i bademom isečenim na polovine. Sve lepo promešajte i posolite. Sipajte preliv preko salate i ohladite u frižideru pre serviranja.
Poštovani. To o čemu pišete nije Vurda, već nus proizvod koji se dobija iz surutke. Prava i autentična Vurda je mlečni proizvod, koji se dobija od punomasnom mleka, još preciznije cedjenhem punomasnog kiselog mleka. Geografski je zaštićena u opštini Babušnica i autentični je proizvod Lužničkog kraja. Posvećena mu je gastro-turistička manifestacija „Vurdijada“ koja se već 13 godina svakog oktobra održava u ovoj varošici na jugoistoku Srbije. Više o pravoj Vurdi možete saznati na linku kojo ću vam ostaviti na kraju. Bilo bi lepo da ispravite članak o ovom jedinstvenom proizvodu i ne dovodite Vaše čitaoce u zabludu.
https://youtu.be/B8mFcm8mZoY?feature=shared
S poštovanjem G. Kitanović iz Babušnice