• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

CityMagazine
28.11.2021. 2 min Recepti

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina sa arabijata sosom… Mogli biste ih jesti svaki dan. Lako i brzo se pripremaju, a opcije za kombinovanje različitih ukusa su neograničene!

Međutim, većina ljudi prilikom pravljenja paste pravi tipičnu grešku – nakon kuvanja, vodu u kojoj se kuvala testenina jednostavno prospe u odvod od sudopere. U nastavku saznajte zašto ovu vodu nikada ne treba bacati.

Foto: Unsplash

Naime, testenina je, baš kao i krompir, skrobna hrana. Tokom kuvanja skrob se oslobađa u vodu i zbog toga voda postaje mutna. Kuvari ovu vodu nazivaju i „tečnim zlatom“, jer je mnogo korisnija nego što ste verovatno mislili.

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Način kako da spremimo pasulj brže, a da ne nadima je jednostavan, a „tajni sastojak“ ima svako kod kuće

Kada kuvate testeninu, najverovatnije planirate da pripremite i sos ili pesto, na primer. A za to će voda od kuvanja testenine biti odlična jer će sosu dati kremastu notu.

Dakle, sledeći put kada vodu u kojoj se kuvala testenina sipate pravo u odvod, sačuvajte bar deo za dalje kuvanje i pripremu još ukusnijih zdravih jela. Jednostavno, zahvatite malo vode mericom pre nego što ocedite testeninu i dodajte je u sos.

Pogledajte još tri ključna trika sa testeninom koje bi svi trebalo da znaju u videu Pasta Kueen!

View this post on Instagram

A post shared by The Pasta Queen (@the_pastaqueen)

Sada kada znate sve trikove italijanskih majstora, isprobajte ovaj jednostavan recept za pripremu neodoljive paste! Prijatno!

Izvor: Elle Si

Naslovna fotografija: Unsplash

Oznake:

kuvanjetesteninatrikvoda

Povezani članci

Postoji jako dobar razlog zašto se peršun stavlja na vrh jela: I ne, nije dekoracija

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Sledeći

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Sledeći
29.11.2021.

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Prethodni
27.11.2021.

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Najnovije

Javni poziv za NEW FACES 2024, novu pokretačku snagu muzičke industrije
CityMagazine
Ovi filmovi i serije stižu na HBO Max u decembru
CityMagazine
Beyonce
„Bilo je mnogo negativnih stvari“: Bijonsina ćerka je odgovorila na kritike na najbolji mogući način
CityMagazine
Takmičari iz emisije „Squid Game: The Challenge“ prete tužbom protiv Netflixa i producenata tvrdeći da su povređeni tokom snimanja
CityMagazine
Pantelija
Da li znate koliko je tačno godina imao Pantelija? Detalj iz „Maratonaca“ koji posle 40 godina i dalje zbunjuje mnoge
Ivana Milošević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖