Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

AUTOR: CityMagazine 28 Nov, 2021
Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina sa arabijata sosom… Mogli biste ih jesti svaki dan. Lako i brzo se pripremaju, a opcije za kombinovanje različitih ukusa su neograničene!

Međutim, većina ljudi prilikom pravljenja paste pravi tipičnu grešku – nakon kuvanja, vodu u kojoj se kuvala testenina jednostavno prospe u odvod od sudopere. U nastavku saznajte zašto ovu vodu nikada ne treba bacati.

Foto: Unsplash

Naime, testenina je, baš kao i krompir, skrobna hrana. Tokom kuvanja skrob se oslobađa u vodu i zbog toga voda postaje mutna. Kuvari ovu vodu nazivaju i „tečnim zlatom”, jer je mnogo korisnija nego što ste verovatno mislili.

Kada kuvate testeninu, najverovatnije planirate da pripremite i sos ili pesto, na primer. A za to će voda od kuvanja testenine biti odlična jer će sosu dati kremastu notu.

Dakle, sledeći put kada vodu u kojoj se kuvala testenina sipate pravo u odvod, sačuvajte bar deo za dalje kuvanje i pripremu još ukusnijih zdravih jela. Jednostavno, zahvatite malo vode mericom pre nego što ocedite testeninu i dodajte je u sos.

Pogledajte još tri ključna trika sa testeninom koje bi svi trebalo da znaju u videu Pasta Kueen!

Sada kada znate sve trikove italijanskih majstora, isprobajte ovaj jednostavan recept za pripremu neodoljive paste! Prijatno!

Izvor: Elle Si

Naslovna fotografija: Unsplash

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…