• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Domaći džem od trešanja: Recept bez želatina
Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Domaći džem od trešanja: Recept bez želatina

CityMagazine
30.05.2024. 1 min Recepti

Pripremite ukusni džem od trešanja uz prirodne sastojke, bez dodavanja želatina.

Sezona je trešanja i pravi je momenat da napravite slatki namaz u kom će uživati cela porodica. Džem od trešanja savršeno ide uz palačinke ili parče krckavog tosta sa maslacem.

Sastojci:

– ½ kg trešanja
– 200 g šećera
– 1 limun
– ½ štapića vanile
– 1 štapić cimeta, po želji

Priprema:

Operite trešnje i izvadite koštice. Pomešajte ih sa šećerom, poklopite i ostavite 12 sati u frižideru i povremeno promešajte.
Nakon 12 sati procedite trešnje i stavite samo sok u lonac. Kuvajte ga 20 minuta, dok se malo ne ugusti.
Štapić vanile prerežite na pola, izvadite semenke i dodajte u trešnje. Ogulite limun, pa iscedite limunov sok i takođe dodajte u trešnje.
Koricu limuna i 1/2 očišćenog štapića zavežite u gazu (možete dodati i štapić cimeta). U lonac, u kojem je sok od trešanja, dodajte trešnje i paketić od gaze. Kuvajte 10 minuta. Izvadite paketić, dobro ga ocedite, pa kuvajte još 15 minuta. Ugasite vatru i sipajte džem u sterilisane tegle.
Zatvorite tegle i okrenite naopako (na poklopac). Ostavite da se ohlade i čuvajte na hladnom i mračnom mestu.

Oznake:

džemdžem od trešanjatrešnje

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

gazirano piće
Prethodni

Imamo recept za čuveno gazirano piće i možete da ga napravite kod kuće: Treba vam 3 sastojka, a za jedan niste imali pojma da se koristi za sok

prženje luka
Sledeći

Trik za prženje luka koji bi svaki kuvar amater trebalo da zna

Sledeći
prženje luka
31.05.2024.

Trik za prženje luka koji bi svaki kuvar amater trebalo da zna

Prethodni
27.05.2024.

Imamo recept za čuveno gazirano piće i možete da ga napravite kod kuće: Treba vam 3 sastojka, a za jedan niste imali pojma da se koristi za sok

gazirano piće

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖