• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
prženje luka
Foto: Maren Winter / Shutterstock.com

Trik za prženje luka koji bi svaki kuvar amater trebalo da zna

CityMagazine
31.05.2024. 1 min Gourmet

Mnogi kuvari dodaju jedan sastojak dok prže luk, jer mu on daje odličan ukus.

Prženje luka je prvi korak u mnogim receptima, ali postoji trik koji će znatno poboljšati ukus ove namirnice.

Kako prenosi portal Krstarica, tajni sastojak je šećer, koji luku daje bogatiji i slađi ukus.

Jednostavno dodajte prstohvat šećera dok se prži luk kako bi se on malo karamelizovao i dobio intenzivniji ukus. Šećer je odličan pojačivač ukusa, ali pazite da ga ne koristite previše jer može učiniti jelo preslatkim, savetuje N1 Slovenija.

Za najbolje rezultate, prvo zagrejte ulje, dodajte komadić putera, zatim luk i prstohvat šećera. Ovaj jednostavan trik može učiniti vaš obrok savršenim.

Pored toga, prženi luk će dobiti lepu karamel boju i postati mekši, što će obogatiti ukus vaših jela.

Sa samo malo šećera, možete pretvoriti obična jela u prave gurmanske specijalitete koje će vaši ukućani ili gosti apsolutno obožavati.

Oznake:

crni lukdinstanje lukakulinarski savetkuvanjelukprženje lukašećer

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Domaći džem od trešanja: Recept bez želatina
Prethodni

Domaći džem od trešanja: Recept bez želatina

boranija
Sledeći

Boranija, recept sa kojim ne možete da omanete

Sledeći
boranija
31.05.2024.

Boranija, recept sa kojim ne možete da omanete

Prethodni
30.05.2024.

Domaći džem od trešanja: Recept bez želatina

Domaći džem od trešanja: Recept bez želatina

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    exit
    Na desetine hiljada ljudi skandiralo „Pumpaj“ na glavnoj bini Exita
    CityMagazine
    film
    Glumio je kod Kusturice i u drugim kultnim filmovima, a danas “prodaje telo” preko svog zvaničnog sajta
    CityMagazine
    za milion godina
    Zdravko Čolić se žalio na ova dva muzičara: Duhovita priča sa snimanja pesme “Za milion godina” koju malo ko zna
    CityMagazine
    Deca Loših Muzičara
    DA SE P(L)OČASTIMO: Deca Loših Muzičara i Bolesna Štenad šamaraju nas rokenrolom na novim albumima
    Miloš Dašić
    beograd
    „Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖