• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
kajsije
Sok od kaajsije, foto: Dmitry Kobeza / Alamy / Profimedia

Domaći sok od kajsije za zimnicu

CityMagazine
30.06.2025. 1 min Recepti

Mirisne, zrele kajsije idealne su za pripremu osvežavajućeg soka koji se može sačuvati za zimu. Ovaj domaći recept donosi prirodan ukus voća bez veštačkih dodataka, a rezultat je gusta i slatka voćna osnova koja se lako razblažuje po ukusu.

Sastojci:

3 kg zrelih kajsija2 l vode1,5 kg šećera1 limuntus (10 g)

Priprema:

Priprema kajsija: Kajsije oprati, prepoloviti i odstraniti koštice. Ako su plodovi veoma zreli, mogu se koristiti i bez guljenja. Za glađu teksturu soka, preporučuje se kratko blanširanje i uklanjanje kožice.Kuvanje: U velikom loncu kajsije preliti vodom i kuvati dok potpuno ne omekšaju (oko 20 minuta na srednjoj vatri). Povremeno mešati kako ne bi zagorele.Pasiranje: Omekšale kajsije usitniti štapnim mikserom ili propasirati kroz gustu cediljku kako bi se dobio gladak sok.Dodavanje šećera i limuntusa: U pasirani sok dodati šećer i limuntus, pa sve zajedno kuvati još 10–15 minuta, dok se šećer ne otopi i sok ne počne blago da se zgušnjava.Sipanje u flaše: Vruć sok sipati u sterilisane staklene flaše, odmah zatvoriti metalnim čepovima i umotati u ćebe. Ostaviti da se hlade polako, 24 sata.

Savet:

Pre služenja, sok se razblažuje vodom po želji – u odnosu 1:2 ili 1:3, u zavisnosti od ukusa. Čuvati ga na tamnom i hladnom mestu. Otvorenu flašu držati u frižideru i potrošiti u roku od nekoliko dana.

Oznake:

kajsije

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

pita
Prethodni

Pita sa višnjama, recept za kolač detinjstva

Brza torta sa malinama, na šporet zaboravite
Sledeći

Brza torta sa malinama, na šporet zaboravite

Sledeći
Brza torta sa malinama, na šporet zaboravite
30.06.2025.

Brza torta sa malinama, na šporet zaboravite

Prethodni
27.06.2025.

Pita sa višnjama, recept za kolač detinjstva

pita

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖