• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
kajsije
Sok od kaajsije, foto: Dmitry Kobeza / Alamy / Profimedia

Domaći sok od kajsije za zimnicu

CityMagazine
30.06.2025. 1 min Recepti

Mirisne, zrele kajsije idealne su za pripremu osvežavajućeg soka koji se može sačuvati za zimu. Ovaj domaći recept donosi prirodan ukus voća bez veštačkih dodataka, a rezultat je gusta i slatka voćna osnova koja se lako razblažuje po ukusu.

Sastojci:

3 kg zrelih kajsija2 l vode1,5 kg šećera1 limuntus (10 g)

Priprema:

Priprema kajsija: Kajsije oprati, prepoloviti i odstraniti koštice. Ako su plodovi veoma zreli, mogu se koristiti i bez guljenja. Za glađu teksturu soka, preporučuje se kratko blanširanje i uklanjanje kožice.Kuvanje: U velikom loncu kajsije preliti vodom i kuvati dok potpuno ne omekšaju (oko 20 minuta na srednjoj vatri). Povremeno mešati kako ne bi zagorele.Pasiranje: Omekšale kajsije usitniti štapnim mikserom ili propasirati kroz gustu cediljku kako bi se dobio gladak sok.Dodavanje šećera i limuntusa: U pasirani sok dodati šećer i limuntus, pa sve zajedno kuvati još 10–15 minuta, dok se šećer ne otopi i sok ne počne blago da se zgušnjava.Sipanje u flaše: Vruć sok sipati u sterilisane staklene flaše, odmah zatvoriti metalnim čepovima i umotati u ćebe. Ostaviti da se hlade polako, 24 sata.

Savet:

Pre služenja, sok se razblažuje vodom po želji – u odnosu 1:2 ili 1:3, u zavisnosti od ukusa. Čuvati ga na tamnom i hladnom mestu. Otvorenu flašu držati u frižideru i potrošiti u roku od nekoliko dana.

Oznake:

kajsije

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

pita
Prethodni

Pita sa višnjama, recept za kolač detinjstva

Brza torta sa malinama, na šporet zaboravite
Sledeći

Brza torta sa malinama, na šporet zaboravite

Sledeći
Brza torta sa malinama, na šporet zaboravite
30.06.2025.

Brza torta sa malinama, na šporet zaboravite

Prethodni
27.06.2025.

Pita sa višnjama, recept za kolač detinjstva

pita

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖