• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Elvisov sendvič

Elvisov sendvič

Isidora Spasić
28.05.2017. 4 min Recepti

Poznati su poznati i po tome da broje svaku kaloriju i zalogaj koji unesu u sebe. Poznajući njihove suludo rigorozne dijete i opsesivno vežbanje, čini se da smo sve već videli.., ali možda nismo onu drugu stranu medalje. Naime, retki su oni koji odu u drugu krajnost i prepuste se svojim gastronomsko-hedonističkim porivima. Takav je bio Elvis, koji je pokazao da nije bio samo Kralj roka, već i kralj hrane. Možda njegov čuveni sendvič postane i vaš omiljeni, dokle god budete spremni da dodajete rupe na kaišu.

Elvis svakako nije zdravo živeo, što je jedan od razloga zbog kojeg nas je napustio sa svoje četrdeset dve godine, i 159 kilograma. Njegov lifestyle pratilo je izobilje droge i alkohola, a u prilog tome nije išla ni činjenica da uopšte nije bio fan zelene salate i koštunjavih plodova, već masne hrane i obilnih porcija.

Elvisov sendvič
Porodični obrok (foto: www.imgur.com)

Kao neko ko je odrastao na jugu Amerike i naglo se obogatio, Elvisu je hrana postala jedan od poroka čije konzumiranje, u najmanju ruku, nije najbolje kontrolisao. Ako je verovati njegovoj kuvarici Mary Jenkins Langston, koja ga je služila četrnaest godina, Elvisu je hrana predstavljala utehu i jedini vid pravog uživanja u životu. Mery je po svemu sudeći morala da sprema “bogatu” hranu i zasigurno nije štedela na puteru.

Elvisov sendvič
Elvisova kuvarica – Mary Jenkins Langston (foto: www.nydailynews.com)

Najviše je voleo jedan specifičan sendvič, koji se u njegovu čast i zove Elvisov sendvič. Jeo ga je za doručak, naručivao ga u dva ujutru, pa čak i konzumirao nekoliko puta na dan. Pored njega, među drugim omiljenim delicijama bio je Fool’s Gold Loaf napravljen od cele vekne hleba, tegle putera od kikirikija, tegle jelly-a sa ukusom grožđa, i dosta slanine; zatim, u dubokom ulju pohovani kiseli krastavci, i takozvani pound kolač, mekan kao duša, pun šećera, jaja i putera; dok mu je omiljeno bezalkoholno piće bila Pepsi kola.

Elvisov sendvič
Fool’s Gold Loaf (foto: www.youtube.com)

Vi svakako ne treba nekontrolisano da živite kao Elvis. Poenta nije u preterivanju, već u povremenom uživanju koje, kada bi postalo navika, izgubilo bi sve svoje čari “grešnosti”. Postoji nekoliko varijanti čuvenog sendviča, pa evo osnovnog recepta i nekoliko predloga kako da ga nadogradite, ako se usudite.

Elvisov sendvič
Elvis i njegov sendvič (foto: www.seriouseats.com)

Elvisov sendvič – recept

Preporučuje se da budete izuzetno gladni i da niste jeli već neko izvesno vreme. Znači da je idealno isprobati ga za vikend, posle provoda, slavlja, klabinga, te tako i mamurluka. Bilo bi dobro da napravite i veliku pauzu u konzumiranju hrane pošto ga pojedete, mada će prirodnim putem stvari verovatno i biti tako.

Elvisov sendvič
Elvisov sendvič (foto: www.community.allhiphop.com)

Sastojci

2 parčeta belog hleba
1 manja zrela banana
4 tanke šnite slanine
3 kašičice putera od kikirikija
3 kašičice putera

Dodaci

1 kašičica braon šećera sa kojim će se slanina pržiti
1 kašičica meda preko banane
1 prstohvat cimeta preko putera od kikirikija

Ispržite šnite slanine dok ne postanu hrskave. Na jedno parče hleba namažite puter od kikirikija. Bananu isecite na kolutiće ili je izgnječite viljuškom, a zatim stavite preko debelog sloja putera od kikirikija. Onda poređajte slaninu i preklopite sa drugim parčetom hleba. Otopite puter i četkicom premažite sendvič, to jest hleb, a zatim ga okrećući s vremena na vreme propžite u tiganju. Nakon četiri minuta, kada sendvič postane hrskav i dobije tamnu boju, znaćete da je gotov.

Elvisov sendvič
Elvisov sendvič sa dodatkom meda (foto: www.daveskillerbread.com)

Sve što vam sada preostaje jeste da jedete. Zaboravite na grižu savest i na brojke sa vage za merenje težine tela. Zaboravite na novi kupaći kostim i pustite niz vodu sve fotošopirane slike “savršenih” tela poznatih sa plaže. Sutra popijte veću količinu zelenog čaja radi detoksikacije, a na dijetu krenite zna se – od ponedeljka. Sada udahnite duboko, zažmurite i zagrizite! Da sve lakše prođe, neka Elvisov sendvič prati neka od njegovih numera. Na primer ova:

Oznake:

elvis preslygastronomijahedonizamreceptsendvic

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Gđa Mirkov: Nova poslastičarnica za stari miris i ukus detinjstva
Prethodni

Gđa Mirkov: Nova poslastičarnica za stari miris i ukus detinjstva

Napravite legendarnu pitu sa višnjama iz serije Twin Peaks
Sledeći

Napravite legendarnu pitu sa višnjama iz serije Twin Peaks

Sledeći
Napravite legendarnu pitu sa višnjama iz serije Twin Peaks
05.10.2017.

Napravite legendarnu pitu sa višnjama iz serije Twin Peaks

Prethodni
02.03.2017.

Gđa Mirkov: Nova poslastičarnica za stari miris i ukus detinjstva

Gđa Mirkov: Nova poslastičarnica za stari miris i ukus detinjstva

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖