• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Gledaćete drugačije na veganske slatkiše nakon ovih čokobanana kukija

CityMagazine
23.07.2022. 2 Mins Read Recepti

Pojedinima se sigurno na pomen – veganski verovatno promeni lice kao da su probali nešto jako kiselo, ali vreme je da te predrasude jednom zauvek ostavimo iza sebe. Predstavljamo vam sjajan slatki recept sa instagram bloga mir.njam koji će vas potpuno raspametiti.

Za početak je bitno da se naglasi da ovi kukiji ne moraju da se prave sa bananom, dovoljno je samo da se umesto toga stavi 5 kašika vode u testo, ali realno, svi volimo banane i kombinaciju ukusa sa čokoladom.

Prvo istopite:
– 60g kakao putera
– 100g kokosovog ulja (ili samo 160g kokosovog ulja) i pustite da se malo ohladi.

Povezani članci

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Ako danas poručite ove goveđe krokete, dobićete ih za 30 godina

U velikoj činiji, odmerite:
– 180g smeđeg šećera
– 85g (izgnječene) banane,
pa preko toga sipajte istopljen kakao puter i kokosovo ulje, i kratko umutite mikserom.

Zatim dodajte:
– 300g mekog brašna
– 1 kašičicu praška za pecivo
– 1 kašičicu sode bikarbone
– pola kašičice soli,
pa izmiksajte sve dok ne dobijete jednolično testo.

Onda možete da ubacite dodatke po izboru, ja sam stavila:
– 80g komadića crne čokolade (preporučujem Callebaut 70%, inače je predviđena za topljenje, ali meni je top (hehe) i u kukijima)
– 45g seckanih lešnika, jer sam toliko imala, ispalo mi je super.

Od testa treba da formirate krajnji oblik kukija, jer se u rerni neće mnogo razlivati. Izvadite po 70g, napravite kuglicu, pa je spljoštite direktno na plehu koji je postavljen pek papirom. Pecite na 175 stepeni (bez ventilatora), 10 minuta.

Ako imate neki višak testa koji ne biste odmah da ispečete, najbolje je da odvojite kuglice, pa ih tako ubacite u frižider, gde mogu da stoje 3 dana.

Naslovna forografija: Mir.njam

Tags:

čokobananaslatkišivegan

Povezani članci

Recept za beli bolonjeze sos kome ćete teško odoleti

Medaljoni sa limunom: Ručak koji će vas ugrejati ovih hladnih zimskih dana

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Volite Pinja koladu? Ovaj sladoled morate da probate!

Next

Proglašen je najbolji restoran na svetu i nalazi se u fudbalskom stadionu

Next
24.07.2022.

Proglašen je najbolji restoran na svetu i nalazi se u fudbalskom stadionu

Previews
22.07.2022.

Volite Pinja koladu? Ovaj sladoled morate da probate!

Najnovije

„U ime naroda i nove priče“ Miodraga Majića u prodaji
CityMagazine
Ivan Ivanović večeras otvara novu sezonu: Gost premijerne epizode Erin Brokovič, žena čija priča je inspirisala Holivud
Promo
Najpopularniji slovenački bend Joker Out objavio novu pesmu „Sunny Side of London“
CityMagazine
Vikend preporuke 22-24.9.
CityMagazine
„Ubica demona“: Ovaj svet je surov zar ne?
Filip Milosavljević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖