Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Gledaćete drugačije na veganske slatkiše nakon ovih čokobanana kukija

AUTOR: CityMagazine 23 Jul, 2022
Gledaćete drugačije na veganske slatkiše nakon ovih čokobanana kukija

Pojedinima se sigurno na pomen – veganski verovatno promeni lice kao da su probali nešto jako kiselo, ali vreme je da te predrasude jednom zauvek ostavimo iza sebe. Predstavljamo vam sjajan slatki recept sa instagram bloga mir.njam koji će vas potpuno raspametiti.

Za početak je bitno da se naglasi da ovi kukiji ne moraju da se prave sa bananom, dovoljno je samo da se umesto toga stavi 5 kašika vode u testo, ali realno, svi volimo banane i kombinaciju ukusa sa čokoladom.

Prvo istopite:
– 60g kakao putera
– 100g kokosovog ulja (ili samo 160g kokosovog ulja) i pustite da se malo ohladi.

U velikoj činiji, odmerite:
– 180g smeđeg šećera
– 85g (izgnječene) banane,
pa preko toga sipajte istopljen kakao puter i kokosovo ulje, i kratko umutite mikserom.

Zatim dodajte:
– 300g mekog brašna
– 1 kašičicu praška za pecivo
– 1 kašičicu sode bikarbone
– pola kašičice soli,
pa izmiksajte sve dok ne dobijete jednolično testo.

Onda možete da ubacite dodatke po izboru, ja sam stavila:
– 80g komadića crne čokolade (preporučujem Callebaut 70%, inače je predviđena za topljenje, ali meni je top (hehe) i u kukijima)
– 45g seckanih lešnika, jer sam toliko imala, ispalo mi je super.

Od testa treba da formirate krajnji oblik kukija, jer se u rerni neće mnogo razlivati. Izvadite po 70g, napravite kuglicu, pa je spljoštite direktno na plehu koji je postavljen pek papirom. Pecite na 175 stepeni (bez ventilatora), 10 minuta.

Ako imate neki višak testa koji ne biste odmah da ispečete, najbolje je da odvojite kuglice, pa ih tako ubacite u frižider, gde mogu da stoje 3 dana.

Naslovna forografija: Mir.njam

Najčitanije

Tri skrivena dragulja Crne Gore na kojima letuju zvezde iz Srbije

Crna Gora krije mnogo prelepih mesta za čije postojanje većina prosečnih turista uglavnom nikad nije čula. Zato poznate ličnosti vrlo…

Zdrava navika Breda Pita zbog koje ima najčistiji urinarni trakt u Holivudu: Tajna je u ovom napitku

Ako ste se pitali šta to Bred Pit jede i pije pa je u 58. godini i dalje najpoželjniji muškarac…

Bonton na plaži: 5 zlatnih pravila

Savršen dan na plaži nije uslovljen samo lepim vremenom, ponašanje ljudi oko vas može da napravi razliku. Ovo se posebno…

Na 100 kilometara od Beograda čeka vas raj: Kupanje u pijaćoj vodi i staze u šumi zbog kojih ćete zaboraviti da je napolju vrelo

Na samo 100 kilometara od Beograda nalazi se Valjevo, a kada od Valjeva produžite još malo ka manastiru Ćelije vreme…

Ovo su najskuplje plaže u Crnoj Gori: Za 1.000 evra na dan, dobićete ovo

Planiranje odmora za većinu stanovnika u Srbiji je godišnji poduhvat, pa se tako pažljivo računa koliko može da vas košta…

Ovo je tačan dnevni jelovnik Kejt Midlton: Večera je najveće iznenađenje, a preukusna je

Od ovsene kaše za doručak, do pečenog pileta za večeru. Ovo je detaljan jelovnik Kejt Midlton, jer sudeći po Gugl…

Najnovije - Gastro

Japanski pamuk kolač od 3 sastojka: Najmekši dezert na svetu koji je zaludeo internet

Mekano, vazdušasto i savršeno slasno. Japanski pamuk kolač je jedan od najpopularnijih poslastica na internetu, a pravi se od samo…

Matematičar otkrio najbrži način za pravljenje burgera

Ako žudite za hamburgerom, matematika vam može dati nekoliko saveta za njegovu pripremu koji će vam uštedeti vreme. Naime, povećanje…

Tajna autentičnog bolonjeze sosa: Paradajz nije glavni sastojak, a jednu grešku prave svi

Bolonjeze sos ili kako ga italijani zovu ragù alla bolognese, jedno je od kultnih jela italijanske kulinarske tradicije. U Bolonji…

Imamo pravi recept za čupavce: Tope se u ustima

Čupavce ili volite ili ne volite. Ako ste ljubitelj ove kokos-čokoladne rapsodije imamo pravi recept po kome ne mogu da…

Čuveni kuvar sa TikToka, Neno Cooks za City Magazine: Moj kulinarski show bi se zvao Anthony Bourdain za sirotinju

Društvene mreže, pogotovo one na kojima se forsira video sadržaj, donele su nam to da svako ko zna da isprži…

Hladna čorba od krastavca koja će vas momentalno osvežiti i hidrirati

Na ovako visokim temperaturama ono što najmanje želimo je da uključujemo šporet i pripremamo teška i komplikovana jela. Zbog toga…