Gordon Remzi otkriva tajnu savršeno kuvane testenine
Slavni opaki kuvar Gordon Remzi u serijalu na svom You Tube kanalu “Osnove kuvanja s Gordonom Remzijem”, otkrio je kako da savršeno skuvate testeninu.
Mnogi se prilikom kuvanja testenine odlučuju za metod u kome kuvaju, pa nakon par minuta probaju da li je pasta gotova. Poznati kuvar je odlučio laicima da skrati muke i podelio je savet kako da vam testenina uvek bude savršena “al dente”.
U videu Remzi objašnjava da je testenina neophodna namirnica koju uvek morate da imate kod kuće, da se sprema lako, ali još lakše može da da se upropasti
Prema Remziju postoje četiri koraka koja vas dele od savršene testenine:
- Šerpa u kojoj kuvate treba da bude dovoljno velika da se testenina ne bi slepila. U vodu obavezno dodajte prstohvat soli;
- Kada voda proključa, dodajete testetninu i kuvate baš onoliko dugo koliko piše na pakovanju;
- Kada preporučeni minuti kuvanja isteknu, jedan komad testenine probate i prema Remziju treba da bude ovakav: “testenina ne sme da bude mekana, ni previše tvrda i hrskava. Mora samo da bude dovoljno čvrsta iznutra”;
- Ako je dobro kuvana odmah je vadite i procedite. Dodajte so i biber i maslinovo ulje da se ne bi zalepila.