• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Gordon Remzi otkriva tajnu savršeno kuvane testenine

CityMagazine
27.12.2022. One Min Read Recepti

Slavni opaki kuvar Gordon Remzi u serijalu na svom You Tube kanalu „Osnove kuvanja s Gordonom Remzijem“, otkrio je kako da savršeno skuvate testeninu.

Mnogi se prilikom kuvanja testenine odlučuju za metod u kome kuvaju, pa nakon par minuta probaju da li je pasta gotova. Poznati kuvar je odlučio laicima da skrati muke i podelio je savet kako da vam testenina uvek bude savršena „al dente“.

U videu Remzi objašnjava da je testenina neophodna namirnica koju uvek morate da imate kod kuće, da se sprema lako, ali još lakše može da da se upropasti

Povezani članci

Testenina sa orasima i mlekom: Slatka pasta koja će obradovati vaše ukućane

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Prema Remziju postoje četiri koraka koja vas dele od savršene testenine:

  • Šerpa u kojoj kuvate treba da bude dovoljno velika da se testenina ne bi slepila. U vodu obavezno dodajte prstohvat soli;
  • Kada voda proključa, dodajete testetninu i kuvate baš onoliko dugo koliko piše na pakovanju;
  • Kada preporučeni minuti kuvanja isteknu, jedan komad testenine probate i prema Remziju treba da bude ovakav: „testenina ne sme da bude mekana, ni previše tvrda i hrskava. Mora samo da bude dovoljno čvrsta iznutra“;
  • Ako je dobro kuvana odmah je vadite i procedite. Dodajte so i biber i maslinovo ulje da se ne bi zalepila.  

Tags:

gordon remzikuvanjesavetitestenina

Povezani članci

Ruskinja u Beogradu pokazala recept za rusku salatu zbog kog će vaša majka piti šećer i vodu

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Čemu služi plastični stočić na pici? Dobija se samo kada naručite dostavu, a evo i zašto

Next

10 najguglanijih recepata širom sveta u 2022.

Next
28.12.2022.

10 najguglanijih recepata širom sveta u 2022.

Previews
26.12.2022.

Čemu služi plastični stočić na pici? Dobija se samo kada naručite dostavu, a evo i zašto

Najnovije

Ovo smo dugo čekali: Nakon hit naslova „Ocean’s Eleven” Bred Pit i Džordž Kluni ponovo zajedno na setu
Milica Arsić
Karte za ovu beogradsku predstavu čekaju se mesecima, igra se u vili iz 19. veka, a u publici je samo 16 osoba
CityMagazine
Edo Majka: „U Beogradu se sjajno osećam, ali nije uvek bilo tako”
CityMagazine
Džonatan Mejdžors kaže da je jeo 6.100 kalorija dnevno četiri meseca kako bi se spremio za ulogu bodibildera
CityMagazine
Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖