Hrskav spolja, a mekan iznutra: Evo tajne za pripremu savršenog krompira
Suv i bezukusan ukus krompira posledica je loše pripreme. Evo kako da vam krompir nakon pečenja ostane sočan, mekan ali i sa slanom i hrskavom koricom.
Pečeni krompir važi za jedno od jednostavnijih jela za pripremu, međutim, za dobar i sočan krompir potrebna je dobra priprema, piše vecernji.hr.
Kada puter i pavlaka ne mogu da odrade posao, ipak postoji nekoliko trikova za pripremu savršeno mekog, a spolja hrskavog krompira.
Pre nego što okrivite rernu za neuspeli krompir, osvrnite se na njegovu pripremu. Britanski kuvari otkrili su tajnu kvalitetno pečenog krompira. Potrebno je da krompir, nakon što ga ogulite i isečete, stavite da se kuva. Nakon 15 minuta, u šerpu dodajte kašiku sirćeta i ostavite da se sve zajedno kuva još 15 minuta.
Sledeći korak jeste da procedite, sačekate da se ohladi i prebacite u tepsiju. Dodajte malo ulja, mleveni beli luk i začine po želji. Dobro izmešajte začine i pecite krompir na 180 stepeni dok ne poprimi zlatnu boju.
Još jedan koristan savet zasniva se na izboru čvršćih krompira, kao i na količinu kriški krompira koju stavljate u tepsiju, kako bi održali hrskavost.