Imamo pravi recept za čupavce: Tope se u ustima
Čupavce ili volite ili ne volite. Ako ste ljubitelj ove kokos-čokoladne rapsodije imamo pravi recept po kome ne mogu da vam ispadnu loše.
POTREBNO JE:
4 jaja,
250 g šećera,
4 kašike ulja,
8 kašika vruće vode,
250 g brašna,
1 prašak za pecivo.
PRELIV:
300 g čokolade,
malo margarina,
malo vode,
150 g kokosovog brašna.
PRIPREMA: Jaja umutite, pa u njih polako dodajte šećer, zatim ulje, vruću vodu i brašna prosejano sa praškom za pecivo. Pecite na 180 stepeni u dubljoj podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji. Ohlađenu koru isecite na kockice željenih dimenzija, pa ih umačite u čokoladu koju ste otopili na pari sa malo margarina i vode kako biste dobili smesu srednje gustine. Svaku kockicu umočite u čokoladu i odmah valjajte u kokos.
Naslovna fotografija: Shutterstock
No Comment! Be the first one.