• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac
Foto: Shutterstock/New Africa

Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac

CityMagazine
28.11.2024. 1 min Recepti

Samo jedan sastojak potreban je da biste napravili maslac poput kupovnog, a pritom ćete dobiti ukusniju verziju i uštedeti više novca.

Nedavno se društvenim mrežama proširio jednostavan recept za maslac koji svako može da napravi kod kuće, a sastoji se od jednog sastojka, slatke pavlake za šlag. Da bi situacija bila još jednostavnija, njegova priprema traje između 15 i 20 minuta.

@daenskitchen Homemade butter #butter #homemadebutter ♬ Dreamy – Elijah Lee

Za pripremu domaćeg putera osim pavlake za šlag, potreban je i mikser. Olakšavajuća okolnost bila bi ako imate samostojeći mikser, mada nećete dugo miksati ni sa standarnim mikserom.

Sve što treba da uradite jeste da ulijete pavlaku u posudu i miksate na najjačoj brzini između 15 i 20 minuta. Tokom miksanja uočićete nekoliko faza u kojoj se odvajaju sastojci unutar posude.

Iako se na videu u završnom delu navodi da je maslac potrebno dodatno oprati u hladnoj vodi kako bi isprali mlečne ostatke iz maslaca, taj korak možete i preskočiti. Potrebno je samo da ga oblikujete i spakujete u papir za pečenje. Preporučuje se da ga čuvate u frižideru najduže 15 dana.

Oznake:

maslacputer

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

krem od pistaća
Prethodni

Krem od pistaća – recept koji ćete želeti da sačuvate

posni pasulj
Sledeći

Posni pasulj – recept za početnike

Sledeći
posni pasulj
28.11.2024.

Posni pasulj – recept za početnike

Prethodni
26.11.2024.

Krem od pistaća – recept koji ćete želeti da sačuvate

krem od pistaća

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖