• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Imamo sjajan recept za "zidarski sendvič od nule", 100 puta bolji od Vučićevog
foto: Youtube Screenshot

Imamo sjajan recept za “zidarski sendvič od nule”, 100 puta bolji od Vučićevog

CityMagazine
12.09.2023. 2 min Recepti

Voleli ili ne, verovatno najpopularnije jelo ovih dana je zidarski sendvič.

Još od kako je predsednik Vučić pomenuo da će pojesti sendvić sa parizerom, ovim novim, jefitinim, sa sve majonezom u vekni hleba, u javnosti se priča o zidarskom sendviču, kao obroku koji svi znamo, ali i jedemo kad nema ništa drugo.

Ipak, mnogi kuvari upravo na ovakvim stvarima pokažu svoju veličinu.

Čuveni kuvar Neno Svjetlanović koga znamo još sa njegovih raznoraznih profila na mrežama pod imenom Neno Cooks, možda je i po prvi put skrenuo veću pažnju na sebe upravo kad je rešio da napravi zidarski sendveč ali od nule.

Sve sastojke, hleb, parizer iliti kako ga on zove podriguša, i majonez, napravio se sam sa svojih 10 prstiju.

Neno se koristi standardnim metodama. Hleb je napravio klasično, sa receptom koji možete da nađete na više mesta. Isto kao i majonez. s tim što očito preferira onaj recept sa uljem, jajima i senfom koji je i najčešći.

Što se tiče parizera, Neno savetuje da:

Rastavite pile na proste faktore, odnosno isečete ga na komade. Zatim 3 lista lovora, beli luki biber u zrnu, kao i isečeno mesto stavite na kuvanje, a dodate vode da prekrijete meso.

Kad se sve skuva, odvojite meso od kostiju, sačuvate bujon i mast, pa onda sve ponovo spojite u blenderu. Meso, bojon, želtin, ali i malo cvekle za autentičnu boju podriguše. Ustvari, najbolje je da pratite kako to Neno radi na snimku.

Kako da dobijete oblik parizera je najzabavnija stvar. Postoji nekoliko opcija, ali Neno to najbolje radi tako što smesu stavi u limenku od piva, a nakon hlađenja, oblik je kao iz radnje.

U svakom slučaju, ispratite njegov TikTok ili Instagram, jer nam na jedan krajnje neposredan način deli savete i recepte, uvek uz prigodne i sarkastične komenatre, što na kvalitet hrane ili svoje poteze i mogućnosti.

Oznake:

neno cooksneno cvjetanovićzidarski sendvič

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Puslice: Imamo recept koji uvek uspe
Prethodni

Puslice: Imamo recept koji uvek uspe

Miris jeseni uz pitu sa kruškama: Idealan recept za sezonu ovog ukusnog voća
Sledeći

Miris jeseni uz pitu sa kruškama: Idealan recept za sezonu ovog ukusnog voća

Sledeći
Miris jeseni uz pitu sa kruškama: Idealan recept za sezonu ovog ukusnog voća
14.09.2023.

Miris jeseni uz pitu sa kruškama: Idealan recept za sezonu ovog ukusnog voća

Prethodni
12.09.2023.

Puslice: Imamo recept koji uvek uspe

Puslice: Imamo recept koji uvek uspe

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖