Imamo sjajan recept za “zidarski sendvič od nule”, 100 puta bolji od Vučićevog
Voleli ili ne, verovatno najpopularnije jelo ovih dana je zidarski sendvič.
Još od kako je predsednik Vučić pomenuo da će pojesti sendvić sa parizerom, ovim novim, jefitinim, sa sve majonezom u vekni hleba, u javnosti se priča o zidarskom sendviču, kao obroku koji svi znamo, ali i jedemo kad nema ništa drugo.
Ipak, mnogi kuvari upravo na ovakvim stvarima pokažu svoju veličinu.
Čuveni kuvar Neno Svjetlanović koga znamo još sa njegovih raznoraznih profila na mrežama pod imenom Neno Cooks, možda je i po prvi put skrenuo veću pažnju na sebe upravo kad je rešio da napravi zidarski sendveč ali od nule.
Sve sastojke, hleb, parizer iliti kako ga on zove podriguša, i majonez, napravio se sam sa svojih 10 prstiju.
Neno se koristi standardnim metodama. Hleb je napravio klasično, sa receptom koji možete da nađete na više mesta. Isto kao i majonez. s tim što očito preferira onaj recept sa uljem, jajima i senfom koji je i najčešći.
Što se tiče parizera, Neno savetuje da:
Rastavite pile na proste faktore, odnosno isečete ga na komade. Zatim 3 lista lovora, beli luki biber u zrnu, kao i isečeno mesto stavite na kuvanje, a dodate vode da prekrijete meso.
Kad se sve skuva, odvojite meso od kostiju, sačuvate bujon i mast, pa onda sve ponovo spojite u blenderu. Meso, bojon, želtin, ali i malo cvekle za autentičnu boju podriguše. Ustvari, najbolje je da pratite kako to Neno radi na snimku.
Kako da dobijete oblik parizera je najzabavnija stvar. Postoji nekoliko opcija, ali Neno to najbolje radi tako što smesu stavi u limenku od piva, a nakon hlađenja, oblik je kao iz radnje.
U svakom slučaju, ispratite njegov TikTok ili Instagram, jer nam na jedan krajnje neposredan način deli savete i recepte, uvek uz prigodne i sarkastične komenatre, što na kvalitet hrane ili svoje poteze i mogućnosti.