• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Miris jeseni uz pitu sa kruškama: Idealan recept za sezonu ovog ukusnog voća
Pita sa kruškama foto: Petr Štěpánek / Panthermedia / Profimedia

Miris jeseni uz pitu sa kruškama: Idealan recept za sezonu ovog ukusnog voća

Marija Ćirjak
14.09.2023. 2 min Recepti

Dezert sa kruškama savršen je za ranu jesen koja polako uzima maha, te nećete ostati ravnodušni na recept za ukusnu pitu sa ovim slatkim voćem.

U ovom receptu kruške se seckaju na komadiće, što kolač čini sočnim, međutim, ne i previše slatkim. Sa ukusnom pitom od krušaka nećete pogrešiti, jer, osim što je pogodna slatka užina, pita je i laka za pripremu.

Sastojci

Za biskvit:

  • 300 g brašna
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • ½ kašičice mlevenog cimeta
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • ¼ kašičice mlevenih karanfilića
  • 2 jaja
  • 80 g šećera
  • 150 g putera na sobnoj temperaturi
  • 200 ml mleka
  • 2 kruške, oljuštene i isečene na komade

Za kruške:

  • 800 ml vode
  • 170 g običnog šećera
  • 40 g smeđeg šećera od trske
  • 2 štapića cimeta
  • 4 kardamoma
  • 2 zvezdasta anisa
  • 1 kora od pomorandže
  • 2 okrugle kriške pomorandže

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U međuvremenu, puter i brašno pospite po kalupu prečnika 24 cm.

Umutite puter i dve vrste šećera dok se ne istopi. Dodajte prosejane suve sastojke, jaja i mleko. Mešajte kašikom, ali ne i mikserom.

Dodajte komade kruške, promešajte i stavite u rernu na 45-50 minuta. Nakon što ste ispekli, ostavite koru da se ohladi. Izvadite je iz kalupa i ostavite u metalnoj ili hermetički zatvorenoj posudi.

Operite i oljuštite kruške bez uklanjanja peteljke. U visokom loncu pomešajte sve sastojke osim krušaka. Pustite da provri, smanjite vatru na srednju i dodajte kruške. Vodite računa da kruške budu pokrivene. Kuvajte dok ne omekšaju, ali pre nego što se raspadnu.

Izvadite kruške iz sirupa i kada se ohladi ponovo ih dodajte. Ako kruške ostavimo u vrućem sirupu na temperaturi kuvanja, nastaviće da se kuvaju na preostaloj vatri i biće premekane. Ostavite na hladnom mesu u frižideru.

Pola sata pre serviranja pite smanjite sirup na srednju vatru, dok ne dobijete gustu smesu nalik medu.

Pospite pitu šećerom u prahu, po sredini rasporedite kruške i poslužite sa zgusnutim sirupom, piše diva.vecerni.hr.

Oznake:

dezertkruškepita sa kruškamarana jesenrecept

Podeli

Zaprati Autor

Marija Ćirjak

Ostali članci

Imamo sjajan recept za "zidarski sendvič od nule", 100 puta bolji od Vučićevog
Prethodni

Imamo sjajan recept za “zidarski sendvič od nule”, 100 puta bolji od Vučićevog

Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu - spolja krckava, a unutra rajski kremasta
Sledeći

Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu – spolja krckava, a unutra rajski kremasta

Sledeći
Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu - spolja krckava, a unutra rajski kremasta
14.09.2023.

Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu – spolja krckava, a unutra rajski kremasta

Prethodni
12.09.2023.

Imamo sjajan recept za “zidarski sendvič od nule”, 100 puta bolji od Vučićevog

Imamo sjajan recept za "zidarski sendvič od nule", 100 puta bolji od Vučićevog

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Promo
    Senke nad Balkanom
    “Sa nesojem se nikad nismo hvatali u kolo”: Snima se 3. sezona serije “Senke nad Balkanom”, a jedna rečenica sa snimanja je aktuelna na mrežama
    CityMagazine
    Poznati glumac
    “Trebalo mi je 5 minuta da shvatim ko je to”: Slavni glumac se potpuno transformisao na snimanju novog filma i niko ga ne prepoznaje
    CityMagazine
    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖