• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Miris jeseni uz pitu sa kruškama: Idealan recept za sezonu ovog ukusnog voća
Pita sa kruškama foto: Petr Štěpánek / Panthermedia / Profimedia

Miris jeseni uz pitu sa kruškama: Idealan recept za sezonu ovog ukusnog voća

Marija Ćirjak
14.09.2023. 2 min Recepti

Dezert sa kruškama savršen je za ranu jesen koja polako uzima maha, te nećete ostati ravnodušni na recept za ukusnu pitu sa ovim slatkim voćem.

U ovom receptu kruške se seckaju na komadiće, što kolač čini sočnim, međutim, ne i previše slatkim. Sa ukusnom pitom od krušaka nećete pogrešiti, jer, osim što je pogodna slatka užina, pita je i laka za pripremu.

Sastojci

Za biskvit:

  • 300 g brašna
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • ½ kašičice mlevenog cimeta
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • ¼ kašičice mlevenih karanfilića
  • 2 jaja
  • 80 g šećera
  • 150 g putera na sobnoj temperaturi
  • 200 ml mleka
  • 2 kruške, oljuštene i isečene na komade

Za kruške:

  • 800 ml vode
  • 170 g običnog šećera
  • 40 g smeđeg šećera od trske
  • 2 štapića cimeta
  • 4 kardamoma
  • 2 zvezdasta anisa
  • 1 kora od pomorandže
  • 2 okrugle kriške pomorandže

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U međuvremenu, puter i brašno pospite po kalupu prečnika 24 cm.

Umutite puter i dve vrste šećera dok se ne istopi. Dodajte prosejane suve sastojke, jaja i mleko. Mešajte kašikom, ali ne i mikserom.

Dodajte komade kruške, promešajte i stavite u rernu na 45-50 minuta. Nakon što ste ispekli, ostavite koru da se ohladi. Izvadite je iz kalupa i ostavite u metalnoj ili hermetički zatvorenoj posudi.

Operite i oljuštite kruške bez uklanjanja peteljke. U visokom loncu pomešajte sve sastojke osim krušaka. Pustite da provri, smanjite vatru na srednju i dodajte kruške. Vodite računa da kruške budu pokrivene. Kuvajte dok ne omekšaju, ali pre nego što se raspadnu.

Izvadite kruške iz sirupa i kada se ohladi ponovo ih dodajte. Ako kruške ostavimo u vrućem sirupu na temperaturi kuvanja, nastaviće da se kuvaju na preostaloj vatri i biće premekane. Ostavite na hladnom mesu u frižideru.

Pola sata pre serviranja pite smanjite sirup na srednju vatru, dok ne dobijete gustu smesu nalik medu.

Pospite pitu šećerom u prahu, po sredini rasporedite kruške i poslužite sa zgusnutim sirupom, piše diva.vecerni.hr.

Oznake:

dezertkruškepita sa kruškamarana jesenrecept

Podeli

Zaprati Autor

Marija Ćirjak

Ostali članci

Imamo sjajan recept za "zidarski sendvič od nule", 100 puta bolji od Vučićevog
Prethodni

Imamo sjajan recept za “zidarski sendvič od nule”, 100 puta bolji od Vučićevog

Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu - spolja krckava, a unutra rajski kremasta
Sledeći

Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu – spolja krckava, a unutra rajski kremasta

Sledeći
Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu - spolja krckava, a unutra rajski kremasta
14.09.2023.

Gnjecava torta: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu – spolja krckava, a unutra rajski kremasta

Prethodni
12.09.2023.

Imamo sjajan recept za “zidarski sendvič od nule”, 100 puta bolji od Vučićevog

Imamo sjajan recept za "zidarski sendvič od nule", 100 puta bolji od Vučićevog

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine
    hbo max novembar
    Novembar na HBO MAX: Erotika, komedije i kuvanje
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖