• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
jafa kolač
Foto: Shutterstock/Lesya Dolyuk

Jafa kolač – provereni recept za najbolji domaći desert sa pomorandžom

CityMagazine
13.11.2024. 2 min Recepti

Jafa kolač je preukusna poslastica koja kombinuje mnogima omiljene sastojke poput pomorandže i čokolade. Domaća verzija poznatog kupovnog slatkiša još je sočnija od originala budući da sadrži mekani lagani biskvit, marmeladu od kajsije i osvežavajući fil od pomorandže. Sve to bogato preliveno ukusnom glazurom od čokolade stvara pravu magiju ukusa kojoj je teško odoleti.

Jafa kolač priprema se prilično jednostavno, tako da je sada idealan trenutak da iskoristite sezonu pomorandži i napravtie ovaj preukusan desert koji će vas očarati. Recept sledi u nastavku:

Jafa kolač

Sastojci:

Za kore:

  • 2 jajeta
  • 10 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika mleka
  • 7 kašika ulja

Za fil:

  • 200 gr šećera
  • 2 dl vode
  • 2 smrznute pomorandže

Za glazuru:

  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 2-3 kašike ulja

I još:

  • malo džema od kajsije
Jafa kolač - provereni recept za najbolji domaći desert sa pomorandžom
Foto: Shutterstock/Lesya Dolyuk

Priprema:

  1. Najpre umutite sastojke za koru tako da dobijete gusto glatko testo, pa od njega ispecite jednu deblju koru ili dve tanje.
  2. Ukoliko ste pekli jednu koru, kada se ohladi, pažljivo je presecite tako da dobijete dve kore, pa jednu koru izdrobite.
  3. U međuvremenu, napravite sirup od 2 dl vode i 200 g šećera, pa ga dodajte u izdrobljenu koru.
  4. Zatim u tu smesu dodajte izrendane smrznute pomorandže i sve dobro sjedinite kašikom ili rukama kako biste napravili gust i bogat fil. Po potrebi, dodajte malo vode da bi fil mogao da se ravnomerno razmaže.
  5. Na tacnu za serviranje prvo stavite koru, zatim je bogato premažite džemom od kajsije, pa nanesite pripremljen fil.
  6. Za glazuru, na laganoj vatri otopite 100 g čokolade sa nekoliko kašika ulja, neprestano mešajući kako ne bi zagorela.
  7. Vruću glazuru sipajte preko kolača i lepo poravnajte.
  8. Ostavite jafa kolač u frižider da se stegne bar nekoliko sati, a najbolje preko noći kako bi se svi ukusi fino povezali i kolač dobio na sočnosti.
  9. Secite na kocke i uživajte. Prijatno!

 

Oznake:

biskvitcokoladadesertjafa kolačpomorandža

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

"Uznemirujuć" razlog zbog kog je pomfrit iz Meka ukusniji od ostalih: Jedan tajni sastojak pravi veliku razliku
Prethodni

“Uznemirujuć” razlog zbog kog je pomfrit iz Meka ukusniji od ostalih: Jedan tajni sastojak pravi veliku razliku

Ovako se pravila ruska salata po originalnom receptu iz 1860. godine: Domaćice iz Srbije, sve ste omašile
Sledeći

Ovako se pravila ruska salata po originalnom receptu iz 1860. godine: Domaćice iz Srbije, sve ste omašile

Sledeći
Ovako se pravila ruska salata po originalnom receptu iz 1860. godine: Domaćice iz Srbije, sve ste omašile
13.11.2024.

Ovako se pravila ruska salata po originalnom receptu iz 1860. godine: Domaćice iz Srbije, sve ste omašile

Prethodni
13.11.2024.

“Uznemirujuć” razlog zbog kog je pomfrit iz Meka ukusniji od ostalih: Jedan tajni sastojak pravi veliku razliku

"Uznemirujuć" razlog zbog kog je pomfrit iz Meka ukusniji od ostalih: Jedan tajni sastojak pravi veliku razliku

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖