Japanska kajgana je trenutno najviralniji recept na mrežama: Otkrivamo vam kako se priprema
Japanska kajgana je jedinstveno jelo koje će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i prozračnom teksturom, a trenutno je među viralnijim receptima na mrežama.
Kada jednom probate japansku kajganu na ovaj način, verovatno ćete zaboraviti na uobičajeni način pripreme kajgane.
Sastojci:
- 4 jaja,
- 1 kašičica vina za kuvanje,
- 2 kašičice soja sosa,
- prstohvat šećera,
- malo supe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika)
- malo maslaca
Priprema:
Pomešajte vino, šećer i malo supe razmućene u vodi, ali budite pažljivi da se ne napravi pena.
Na srednjoj temperaturi, rastopite malo maslaca u tiganj i sipajte otprilike trećinu smese od jaja. Kada smesa malo očvrsne, koristite štapiće da je motate u rolat prema sredini tiganja.
Na prazan prostor u tiganju, sipajte pola preostale smese od jaja, a zatim, kada očvrsne, namotajte rolat unazad. Ponavljajte ovu proceduru dok ne potrošite svu smesu od jaja.
Obratite pažnju da se jaja dobro ispeku kako biste postigli savršenu teksturu.
Po želji, dok je smesa od jaja još mekana, možete dodati malo naseckanog sira što će ovom jelu dodati dodatnu dimenziju ukusa.