Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovaj popularni sastojak je višak u vašoj kajgani

AUTOR: CityMagazine 28 Jan, 2022
Ovaj popularni sastojak je višak u vašoj kajgani

Pored žitarica, voća, hleba i raznih namaza, jaja su verovatno jedna od namirnica koju najčešće koristimo za pripremu doručka i večere. Ona se mogu kuvati, pržiti i poširati, a od njih se najčešće prave tvrdo kuvana i rovita jaja, jaja na oko, omlet i kajgana.

Poslednje jelo biće u fokusu našeg današnjeg teksta, u kome ćemo vam otkriti nekoliko trikova za njegovu pripremu. Kajgana se relativno lako pravi, zbog čega je omiljena i među ljudima koji nisu vešti u kuhinji. Ipak, postoji jedna česta greška koju mnogi prave kada je spremaju, a to je dodavanje popularne namirnice kojoj prema navodima kulinarskih stručnjaka tu nije mesto.

Izvor: unsplash.com/@sincerelymedia

Kao što su mnogi od vas mogli da pretpostave, radi se o mleku. Naime, mnogi ljudi imaju običaj da nakon što umute jaja u njih dodaju ovu tečnost, verujući da će tako popraviti njihov ukus i učiniti ih kremastijim. Prema Robiju Melvinu, čoveku koji piše o kuvanju za magazin Southern Living, mleko u prženim jajima uradiće samo jednu stvar: zaseniće njihov ukus.

Ako ste pazarili kvalitetna jaja svakako vam ne treba nešto što će pojesti njihov ukus. U slučaju da ipak želite da vaša kajgana bude kremasta, Melvin preporučuje da je pravite na puteru. Njegov savet je i da jaja nikada ne mutite u samom tiganju, već u nekom drugom sudu, iz koga ćete ih sipati u dobro zagrejan tiganj.

Izvor: unsplash.com/@amir_v_ali

Kajgana se po pravilu ne prži dugo, već se nakon najviše minut sklanja sa ringle. Jaja se spatulom ili varjačom mešaju tokom prženja tako da budu potpuno skuvana, ali ne i prepečena. Kada su gotova mogu se posoliti i pobiberiti po ukusu i poslužiti na tanjiru ili tostu.

Izvor: Aktivni.si
Izvor naslovne slike: pexels.com/@piotr-arnoldes-7862031

Najčitanije

Preminula je Gorica Nešović: “Volela bih da pravim doručak zajedno sa slušaocima”

Gorica Nešović, novinarka i voditeljka, preminula je danas u Beogradu nakon duže bolesti. Poslednjih godina radila je emisiju Buđenje, sa…

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Razvodi se zlatni američki par nakon 12 godina braka: Razlog je njegovo prekršeno obećanje

Žizel Bundšen i Tom Brejdi angažovali su advokate za pokretanje brakorazvodne parnice, potvrdili su izvori za Page Six. Par je…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…