Kinder oblande: Recept za početnike, a ukus savršen
Oblande su jedan od omiljenih kolača na Balkanu. Dobro, negde ih zovu oblatne, recimo u Vojvodini, ali samo da znate u pitanju je isti kolač. Ovaj put vam donosimo verziju, malo moderniju, za sve ukuse.
POTREBNO JE:
700 g šećera,
2 dl vode,
375 g margarina,
400 g mleka u prahu,
100 g čokolade,
1 pakovanje većih oblandi.
PRIPREMA: U posudu stavite šećer i vodu. Kuvajte dok ne postane gusto, pa dodajte margarin da se istopi. Skinite sa vatre i dodajte mleko u prahu. Umutite dobro mikserom i masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte čokoladu. Jedan list oblande filujte tamnim filom, pa drugi svetlim i tako naizmenično. Poslednji list oblande nemojte filovati. Ostavite kolač da se hladi i pritisnite ga nečim odozgo. Ohlađene oblande isecite na štanglice i poslužite.