• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
knedle
Knedle, foto: Sergii Koval / Alamy / Profimedia

Knedle za supu, recept koji uvek uspe

CityMagazine
25.03.2025. 1 min Recepti

Knedle za supu moraju da ispadnu savršeno. Ako su previše čvrte i gumene uništili ste čaroliju, ako se raspadaju, takođe nije dobro.

Ipak, ako ih napravite po ovom receptu, dobićete knedle kao iz bakine supe koju je kuvala za nedeljni ručak. Sočne, mekane, ukusne.

Knedle za supu (griz knedle)
Sastojci:

1 jaje4 kašike griza1 kašika ulja ili otopljenog putera½ kašičice soliPrstohvat bibera (opciono)1 kašika svežeg seckanog peršuna (opciono)

Priprema:

Priprema smese:

Umutiti jaje viljuškom dok ne postane penasto.

Dodati ulje (ili puter) i so, pa promešati.

Postepeno dodavati griz uz mešanje, dok ne dobijete gustu, ali ne previše čvrstu smesu.

Ostaviti smesu da odmori 10-15 minuta da griz nabubri.

Pasulj, recept sa rebarcima



Kuvanje knedli:

U ključalu supu (ili posoljenu vodu) kašikom vaditi knedle i spuštati ih pažljivo. Ako želite da budu jednake veličine, koristite mokru kašiku da se smesa ne lepi.

Kuvati na tihoj vatri oko 10-15 minuta.

Knedle će narasti i postati mekane.

Provera da li su gotove:

Izvadite jednu knedlu i presecite je – ako nema sirovog dela u sredini, gotove su!

Ako su tvrde, dodajte malo manje griza sledeći put, a ako su se raspale, dodajte malo više griza.

Saveti:

✔ Knedle će biti vazdušaste ako ne premešate smesu i pustite je da odmori.
✔ Kuvajte ih na laganoj vatri – ako voda/supa prejako ključa, mogu se raspasti.
✔ Ako volite dodatni ukus, u smesu možete dodati malo sitno seckanog peršuna ili muskatnog oraščića.

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Medovik
Prethodni

Medovik torta, recept

Čokoladna torta, recept za jednostavni slatkiš
Sledeći

Čokoladna torta, recept za jednostavni slatkiš

Sledeći
Čokoladna torta, recept za jednostavni slatkiš
26.03.2025.

Čokoladna torta, recept za jednostavni slatkiš

Prethodni
25.03.2025.

Medovik torta, recept

Medovik

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖