• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
komisbrot
Foto: Shutterstock/vasanty

Komisbrot – raskošni slatki hleb sa suvim voćem koji je nezaobilazni deo praznične trpeze

CityMagazine
30.10.2024. 2 min Recepti

Komisbrot je čuveni slatki hleb pun suvog voća koji je nezaobilazni deo prazničnih trpeza i raznih slavlja širom sveta. Sitni komadići slatkog voća aromatizovani rumom i ravnomerno raspoređeni u mekom i nežnom testu od belanaca stvaraju pravu čaroliju ukusa i tekstura koja se ne zaboravlja! Osim toga, zbog svetlog testa, komadići voća još više dolaze do izražaja, te ovaj kolač pleni kako raskošnim ukusom, tako i svečanim, dekorativnim izgledom.

Da ne dužimo previše, odmah prelazimo na ovaj preukusni i uzbudljivi recept:

Komisbrot

Sastojci:

  • 370 g brašna
  • 250 ml ulja
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 7 belanaca
  • sok i rendana kora od jedne pomorandže
  • malo ruma
  • malo brašna
  • 400 g suvog voća (suvo grožđe, brusnice, suve šljive, suve kajsije)
  • prah šećer
  • seckani orašasti plodovi, komadići crne čokolade ili marcipan za dodatni ukus i aromu, po želji
Komisbrot - raskošni slatki hleb sa suvim voćem koji je nezaobilazni deo praznične trpeze
Foto: Shutterstock/Brent Hofacker

Priprema:

  1. Za početak, iseckajte suvo voće, pa ga potopite u malo ruma i ostavite sa strane dok pripremate testo.
  2. Umutite belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, brašno, ulje i sok i narendanu koru pomorandže (koju ste prethodno bar na pola sata potopili u rastvor vode i soda bikarbone, a zatim temeljno očistili i izbrisali).
  3. Suvo voće ocedite od ruma i pospite manjom količinom brašna kako se ne bi zalepilo, pa ga dodajte u smesu.
  4. Podmažite kalup za pečenje (najbolje duguljasti za običan ili banana hleb) i pospite brašnom ili obložite pek papirom, pa izlijte pripremljenu smesu.
  5. Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni C ili zavisno od jačine vaše rerne.
  6. Gotov komisbrot ostavite da se fino ohladi, pa ga bogato pospite prah šećerom.
  7. Secite na kriške i uživajte u ovoj preukusnoj poslastici!

Bonus savet:

Ukoliko želite, komisbrot možete obogatiti i seckanim orašastim plodovima, marcipanom ili komadićima crne čokolade. Prijatno!

Oznake:

komisbrotslatki hlebsuvo voće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

gibanica
Prethodni

Gibanica – najbrži i najjednostavniji recept za savršenu sočnost iznutra i neodoljivu hrskavost spolja

ferero kuglice
Sledeći

Ferrero kuglice – recept za domaću varijantu koja je još ukusnija od kupovne

Sledeći
ferero kuglice
31.10.2024.

Ferrero kuglice – recept za domaću varijantu koja je još ukusnija od kupovne

Prethodni
30.10.2024.

Gibanica – najbrži i najjednostavniji recept za savršenu sočnost iznutra i neodoljivu hrskavost spolja

gibanica

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖