• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
kondezovano mleko
Kondezovano mleko, foto: towfiqu Barbhuiya / Alamy / Alamy / Profimedia

Kondezovano mleko, recept

CityMagazine
26.12.2023. 1 min Recepti

Kondezovano mleko je proizvod koji se dobija od mleka koje je prošlo kroz proces kondezacije, što znači uklanjanje vode iz mleka. Ovaj proces povećava koncentraciju šećera u mleku, a rezultat je gust i sladak proizvod.
Pravljenje kondenzovanog mleka kod kuće je moguće i relativno jednostavno. Evo osnovnog recepta za pripremu slatkog kondenzovanog mleka:
Sastojci:

4 šolje punomasnog mleka
1 1/4 šolje belog šećera
1/2 šolje neslanog putera

Uputstvo:

Priprema sastojaka: Izmerite mleko, šećer i neslani puter pre nego što počnete s kuvanjem.

Kuvanje mleka i šećera:
Stavite mleko i šećer u lonac na srednje jaku vatru.
Promešajte dok se šećer potpuno ne rastopi.



Kuvanje na niskoj vatri:
Smanjite vatru na nisku temperaturu kako biste sprečili da mleko prebrzo vri.
Kuvajte, povremeno mešajući, dok se količina mleka ne smanji na pola. Ovaj proces može potrajati satima, zavisno o količini i veličini lonca.

Dodavanje neslanog putera:
Kada se mleko značajno smanji, dodajte neslani puter. Nastavite sa kuvanjem i mešanjem dok se smesa ne zgusne i dobije karamelnu boju.
Pazite da ne zagori, posebno kad se smesa počne zgušnjavati.

Hlađenje i skladištenje:
Sklonite lonac sa šporeta i pustite kondenzovano mleko da se malo ohladi.
Prespite kondenzovano mleko u čistu posudu i pustite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
Kada se ohladi, možete ga čuvati u frižideru.

Sada imate domaće slatko kondenzovano mleko koje možete koristiti u raznim receptima! Napomena: Proces kuvanja može potrajati, pa budite strpljivi i redovno mešajte kako biste sprečili da se mleko zalepi za dno lonca.

Oznake:

kondezovano mleko

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

švarcvald torta
Prethodni

Švarcvald torta, pravi recept

Cimet rolnice
Sledeći

Imamo recept za najmekše cimet rolnice: Mirišu na zimu i savršen su dezert za praznike

Sledeći
Cimet rolnice
27.12.2023.

Imamo recept za najmekše cimet rolnice: Mirišu na zimu i savršen su dezert za praznike

Prethodni
26.12.2023.

Švarcvald torta, pravi recept

švarcvald torta

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖