• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Krompir paprikaš: Recept koji morate da imate
Krompir paprikaš, foto: Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

Krompir paprikaš: Recept koji morate da imate

CityMagazine
18.09.2023. 2 min Recepti

Jelo na kašiku koje se pravi veoma brzo, a može da bude posluženo kao glavno jelo, sa salatom, a odlično je i sutra.

Njegovo veličanstvo krompir paprikaš.

Sastojci

  • 4 veća krompira (oko 700-800 g)
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike slatke crvene paprike u prahu
  • 1/2 kašičice crvene aleve paprike (opciono, za ljubitelje pikantnijeg ukusa)
  • 1 paradajz (ili nekoliko čeri paradajza)
  • So i biber po ukusu
  • 700 ml vode (oko 3 šolje)
  • 500 gr pilećeg mesa (opciono)
  • Peršun ili mirođija za posipanje (opciono)

Uputstvo

Operite, oljuštite i iseckajte krompire na kolutove debljine oko 1 cm. Iseckajte crni luk i beli luk. U velikoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još 1-2 minuta.

Dodajte brašno, slatku crvenu papriku u prahu i alevu papriku (opciono). Dobro promešajte kako bi se začini sjedinili sa lukom. Dodajte isečene kolutove krompira i paprike u šerpu. Promešajte kako bi se krompir i paprika obložili začinima. Dodajte meso seckano na kockice, ako želite paprikaš sa mesom.

Dodajte paradajz isečen na kolutove (ili čeri paradajz na polovine) i promešajte, mada možete da pravite i bez paradajza.

Polako sipajte vodu preko povrća. Dodajte so i biber po ukusu. Promešajte.

Smanjite vatru na nisku i pokrijte šerpu. Kuvajte paprikaš oko 25-30 minuta, ili dok krompir ne postane mekan i povrće se skuva.

Poslužite topao, posut seckanim peršunom ili mirođijom po želji.

Krompir paprikaš je odlično jelo koje se može poslužiti kao glavno jelo uz salatu ili hleb. Uživajte u pripremi!

Oznake:

krompir paprikaš

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Tri leće: Recept za početnike
Prethodni

Tri leće: Recept za početnike

Slavski kolač: Tradicionalni recept
Sledeći

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Sledeći
Slavski kolač: Tradicionalni recept
19.09.2023.

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Prethodni
18.09.2023.

Tri leće: Recept za početnike

Tri leće: Recept za početnike

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine
    poslednji problem
    „Poslednji problem”: Filmski detektiv pred stvarnim izazovom
    Filip Milosavljević
    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević
    elio
    Ko sve pozajmljuje glas u novoj Piksarovoj animaciji „Elio”?
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖