• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
kuvano vino
Kuvano vino, foto: George Dolgikh / Alamy / Alamy / Profimedia

Kuvano vino, čuveni recept iz Austrije

CityMagazine
05.01.2024. 1 min Recepti

Kuvano vino savršeni je izbor pića za božićne praznike. Postoji nekoliko varijanti, ali kuvano vino koje se kod nas pije, je čuveno piće koje dolazi iz austrije, gluhvajn.

Šta je gluhvajn
Gluhvajn je nemačko kuvano vino. Reč se prevodi kao “svetlucavo vino” jer će vas ovo alkoholno piće učiniti osvetljenim iznutra!

Najbolje vino za gluhvajn

Koristite suvo crveno vino. Nemojte koristiti nešto što ne biste želeli da popijete, ali nemojte se trošiti ni za najskuplje boce.

Bilo šta da koristite, pobrinite se da dodate vino smeši kada je vruće, ali ne ključa (da alkohol ne ispari).

Kako napraviti kuvano vino


Pomešate vodu, šećer i štapić cimeta do ključanja. Smanjite temperaturu.
Isecite jednu narandžu na pola i iscedite sok u smesu.
Karanfilić ubacite u smesu, a ako ste sigurni da narandža nije prskana, najbolje bi bilo da karanfilić ubacite u koru narandže i sve ubacite u šerpu.
Krčkajte dok smesa ne postane gusta i sirupasta. Sklonite s vatre.
Umešajte vino dok je smesa vruća, ali ne ključa.

Kako poslužiti kuvano vino

Uklonite štapić cimeta i koru od narandže, zatim sipajte vino u keramičke šolje. Ukrasite kriškama narandže. Ako odlučite da poslužite piće u staklenim šoljama, obavezno ih zagrijte toplom vodom pre nego što ih napunite kako se staklo ne bi razbilo.

Šta vam treba za kuvano vino


Sastojci:

¾ šolje vode
¾ šolje belog šećera
1 (3 inča) štapić cimeta
2 srednje narandže, podeljene
10 celih karanfilića
1 (750 mililitara) flaša crvenog vina

Vreme pripreme: 5 min
Vreme kuvanja: 35 min
Ukupno vreme: 40 min
Porcije: 6
Količina: 3 šolje

Oznake:

kuvano vino

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

riblja čorba
Prethodni

Riblja čorba, recept za početnike

pastrmka
Sledeći

Pastrmka, recept za koji vam treba 5 sastojaka

Sledeći
pastrmka
05.01.2024.

Pastrmka, recept za koji vam treba 5 sastojaka

Prethodni
05.01.2024.

Riblja čorba, recept za početnike

riblja čorba

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖