Lovačka salata recept: Pikantna klasika koju svi vole
Postoji nešto posebno u toj starinskoj, rustičnoj noti koju ima lovačka salata. U pitanju je jelo koje spaja jednostavnost i snagu ukusa — pomalo pikantno, osvežavajuće, a opet zasitno. Savršena je uz roštilj, pečenje, kobasice ili jednostavno parče domaćeg hleba i malo sira. U svakoj tegli krije se malo tradicije i mnogo karaktera.
Evo kako ovu ukusnu zimnicu da pripremite kod kuće:
Lovačka salata
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 2 kg paprike
- 4 glavice luka
- 1 cela glavica belog luka
- 500 g šargarepe
- peršun
- 100 g šećera
- 100 g soli
- 100 ml sirćeta
- 100 ml ulja
- 2 lovorova lista
Savršeno jelo koje možete da skuvate danas i imate ručak za dva dana: Punjene paprike
Priprema:
- Iseckajte luk i sipajte u šerpu.
- Paradajz ispasirajte u blenderu ili secku, pa sipajte u šerpu sa lukom i kuvajte oko pola sata, uz povremeno mešanje.
- Papriku isecite na krupnije kockice, a šargarepu na kolutove.
- U dinstan luk i paradajz dodajte šargarepu, papriku, usitnjen beli luk, so, šećer, sirće, ulje i lovorov list. Sve lepo promešajte i kuvajte oko sat, sat i po uz povremeno mešanje.
- Dodajte sitno iseckan peršun, promešajte i hermetički punite tegle.
- Lovačka salata jako lepo ide uz meso, a možete je jesti i uz sir, proju ili drugo jelo po želji. Prijatno!

Trenutno nema komentara! Budite prvi