• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
malidžano
Malidžano, foto: Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

Malidžano – savršeni namaz od patlidžana za svaki dan

CityMagazine
05.10.2025. 1 min Recepti

Malidžano je lagan, zdrav namaz pun ukusa – idealan za brzi doručak, užinu ili večeru uz društvo. Patlidžan je bogat vlaknima i antioksidansima, a malidžano je prirodno veganski i bez glutena.

Sastojci:

2 velika patlidžana

2 čena belog luka

3 kašike maslinovog ulja

Sok od pola limuna

So i biber po ukusu

Po želji: svež peršun ili malo ljute papričice za dodatni šmek

Priprema:

Pecite patlidžane: Zagrejte rernu na 200°C i stavite patlidžane cele, sa korom, da se peku oko 30–40 minuta, dok ne omekšaju. Za dimljeni ukus možete ih peći i na roštilju ili direktno na ringli.

Pripremite meso patlidžana: Ohladite ih malo, prepolovite i kašikom izvadite unutrašnje meso, kožu bacite.

Blendanje: Stavite meso patlidžana u blender zajedno sa belim lukom, maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i biberom. Izblendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.

Začinite po želji: Probajte i po potrebi dodajte još začina – peršun ili ljutu papričicu će dati dodatnu aromu.

Serviranje: Poslužite uz hleb, tost, ili kao prilog uz meso i povrće.

Saveti za savršeni malidžano:

Malidžano je još ukusniji ako odstoji u frižideru barem sat vremena – okusi se lepo prožmu.

Možete ga čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 3 dana.

Oznake:

malidžano

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

beograd
Prethodni

Išli smo da jedemo tamo gde će ceo Beograd ovih dana ići: Da li će čuvenu “aveniju gladnih” zameniti novo mesto

Punjena paprika
Sledeći

Savršeno jelo koje možete da skuvate danas i imate ručak za dva dana: Punjene paprike

Sledeći
Punjena paprika
05.10.2025.

Savršeno jelo koje možete da skuvate danas i imate ručak za dva dana: Punjene paprike

Prethodni
04.10.2025.

Išli smo da jedemo tamo gde će ceo Beograd ovih dana ići: Da li će čuvenu “aveniju gladnih” zameniti novo mesto

beograd

One Comment

  1. Dr kaže:
    06.10.2025. u 20:00

    Ako dodate još i pastu od susama (tahini) dobićete BABA GANUŠ, veoma ukusno orijentalno jelo.

    Odgovori

Ostavite odgovor Odustani od odgovora

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije

Kalum Tarner
Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
CityMagazine
žikina dinastija
Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
CityMagazine
hbo max decembar
Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
CityMagazine
mayales
Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
CityMagazine
hajduk u beogradu
100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖