• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
medenjaci
Medenjaci, foto: Afis / Digifoodstock / Profimedia

Medenjaci, recept koji ćete čuvati

CityMagazine
12.12.2023. 1 min Recepti

Snega nema, pa što ne bismo miris zime prizvali medenjacima.

Ovo je jednostavan recept, za najukusnije domaće medenjake.

Sastojci:

400g brašna
140g šećera u prahu
60g maslaca
2 jaja
2 kašike meda
1 ravna kašičica sode bikarbone
1 kašičica mlevenih začina (karafinlić/klinčić, anis i cimet)

Priprema:

Sjediniti sve suve sastojke: brašno (možete koristiti bilo koje brašno), šećer u prahu, sodu bikarbonu i mlevene začine. Polako izmešajte i prosejte.
Pažljivo otopiti na najnižoj temperaturi med i maslac. Prohladiti.


Posebno žicom malo umutiti jaja, dodati rastopljen maslac i med, pa sve zajedno umešati u suve sastojke. Zamesiti glatko testo.
Kada je testo glatko, uviti ga u providnu foliju i ostaviti na hladno mesto, najbolje u frižideru i to minimum dva dana.
Posle najmanje dva dana izvaditi ga iz folije da se malo opusti na sobnoj temperaturi, razvući ga oklagijom na 5-6 mm. Modlama za kolače vaditi oblike, poređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u prethodno ugrejanoj rerni dok medenjaci ne postanu fini i rumeni. Onda ih prebaciti na rešetku da se ohlade.
Umutiti prah šećer sa nekoliko kapi limunovog soka i vrele vode, zatim preliti preko ohlađenih medenjaka.
Ohlađene medenjake, ako uspete, sačuvajte u dobro zatvorenoj posudi.

Oznake:

medenjaci

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

piroške
Prethodni

Piroške sa sirom

Aquafaba
Sledeći

Znate li šta je akvafaba? Redovno je bacate u đubre, a to je odlična zamena za jaja

Sledeći
Aquafaba
12.12.2023.

Znate li šta je akvafaba? Redovno je bacate u đubre, a to je odlična zamena za jaja

Prethodni
12.12.2023.

Piroške sa sirom

piroške

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖