Mladi krompirići ispečeni na ovoj temperaturi su najukusniji!
Sezona mladog krompira je već počela! U redovima koji slede otkrivamo kako da ih pripremite za obrok u kome će uživati čitava porodica.
Kora mladog krompira je izuzetno tanka, pa nam nije potrebna posebna tehnika da bi bio hrskav. Samo operite krompire, obrišite ih i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Takođe, nije potrebno koristiti puno masnoće, možete dodati nekoliko kapi maslinovog ulja.
Pečeni krompir će biti najhrskaviji ako ga stavite u zagrejanu rernu na 220°C. Ali, tajna je i u začinima.
Mladi krompir je ukusan sam po sebi, ali ga možete dodatno obogatiti. Najbolje je da ga pre pečenja začinite mešavinom mediteranskog ili provansalskog bilja. U pleh možete dodati i nekoliko čenova belog luka ili grančice svežeg ruzmarina.
Izvor: Aktivni Si
Naslovna fotografija: Annie Spratt / Unsplash