Mlinci: Recept za nedeljni ručak
Mlinci su savršen izbor za nedeljni ručak. Posebno ako vam je ostalo malo mesa od subote i nešto supe.
Potrebno je:
oko 600 gr mlinaca
500 gr pilećeg belog mesa (filea)
malo ulja i maslaca
3 dl kisele pavlake
malo soli, bibera i vegete
150 gr gaude
malo supe
Priprema:
Iseckajte piletinu i propržite. Izvadite meso, u ulje dodajte pavlaku i napravite sos koji ćete začiniti sa malo soli, bibera i suvog začina, i malo vode.
Mlince izlomiti, ubaciti u sud i preliti toplom supom, da malo omekšaju i ocedite višak supe. Nakon par minuta ih ocedite.
Podmažite posudu u kojoj ćete ih spremati, na dno stavite pola mlinaca, pa piletinu, pa polovinu preliva od pavlake.
Stavite ostatak mlinaca, pa prelijte pavlakom, narenadjte malo sira i stavite u rernu na 200 stepeni bez ventilatora, 30 minuta, dok sirne porumeni.
No Comment! Be the first one.