Najpopularniji recept za omlet na internetu dolazi iz TV serije, a neviđeno je lak za pravljenje
Apsolutni hit u svetu TV serija ovog leta je The Bear, i to druga sezona. I pored napravljenih raznih đakonija, najveću pažnju javnosti je privukao recept za najobičniji omlet, koji je napravljen u ovoj seriji izgleda kao najskupocenije jelo.
Iako se sve vrti oko hrane i kuvara, The Bear nije foodie show, i više vam se povraća od napada anksioznosti nego što želite da pojedete nešto posle gledanja ove serije. Ipak, u jednoj tihoj i toploj sceni, vidimo jednu od kuvarica koja shvata zašto je izabrala ovaj posao, spremajući omlet za svoju prijateljicu.
Upravo taj omlet je postao hit na internetu, jer se lako pravi, a i pratimo svaki korak u seriji kako se pravi, tako da smo mogli da ga i sami probamo. Što smo i uradili.
Stavite sitno sito preko male posude. Razbijte jaja u cediljku, pa umutite viljuškom dok se sva jaja ne procede. Prebacite krem sir u kesu za pecivo ili kesu sa i isecite rupu na kraju ili u uglu vrećice. Ovo je da biste lako provukli liniju krem sira niz sredinu omleta.
Zagrejte puter u nelepljivom tiganju na srednje niskoj vatri dok se ne rastopi. Sipajte umućena jaja i lagano umutite drvenom ili plastičnom lopaticom. Ovo će napraviti lagan i mekan omlet. Kuvajte, neometano, dok vrh omleta ne izgleda skoro potpuno postavljen. Prođite lopaticom duž ivica omleta i pomerajte tiganj napred-nazad da bi sprečili da se zalepi za tiganj. Sklonite sa vatre.
Držeći ručicu tiganja, pažljivo nagnite posudu tako da vrh omleta počne da se uvija od tiganja. Koristeći viljušku ili lopaticu, lagano počnite da motate omlet kao palačinku.
Topli omlet premažite još sa malo putera, a zatim ukrasite omlet sveže isečenim vlašcem i mlevenim čipsom.
Posebni savet je da se kuva na srednjoj vatri da nikako ne bežite od putera, i da ga koristite puno, mnogo i uvek.