• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Viralna torta sa TikToka od plazme i maka: Ne peče se, a gotova je za tili čas
Foto: Screenshot, TikTok/slatkadomacica

Viralna torta sa TikToka od plazme i maka: Ne peče se, a gotova je za tili čas

Ivona Dubičanin
03.08.2023. 2 min Recepti

Zaboravite na pronalaženje recepata na Instagramu jer je sada TikTok glavni izvor. Pojedini TikTok sadržaj je zaista zanimljiv i lako ga je ispratiti, pogotovo kada je u pitanju kuvanje i priprema hrane.

Ako ste ušli u pretkodnih par nedelja bar jednom ušli na ovu društvenu mrežu, sigurno ste naletili na video o torti sa makom i plazmom – prava letnja poslastica.

Torta je za kratko vreme postala viralna, mada kada pogledate sastojke, shvatićete i zato.

@foodieri ✨Torta od maka i plazme✨ Divna i kremasta torta od maka i plazme, koja se čak i ne peče. Mak čini preukusnu bazu ove torte i daje joj tu zanimljivu tamnu boju, a kontrast pruža ganache od bijele čokolade, koji se topi u ustima. Za ovu tortu je potrebno: • 650 ml mlijeka • 200 g maka • 4 kašike griza • 150 g šećera • 2 kesice vanil šećera • 200 g putera • 400 g keksa Za glazuru: • 70 ml slatke pavlake • 150 g bijele čokolade Postupak: U mlijeko dodati mak, griz, šećer i vanilin šećer i sve kuhati na srednjoj temperaturi dok ne počne ključati i zgušnjavati se. Kad proključa, skinuti sa šporeta. U vruću smjesu dodati puter, da ga toplota smjese otopi, pa keks i izmiješati. Pustiti kratko da se ohladi, koliko vam je potrebno da napravite čokoladnu glazuru. Za glazuru pomiješajte slatku pavlaku i bijelu čokoladu i otopite zajedno na srednjoj temperaturi. Smjesu od maka i keksa utisnuti u kalup i odmah preliti glazurom. Ostaviti kratko van frižidera, da se ohladi do sobne temperature i onda ostaviti u frižider 24 sata. Uživajte 💕 #foodieri #mak #plazma #torta #poppyseedcake ♬ Insomnia – Daya

Za ovu tortu je potrebno:

  • 650 ml mleka
  • 200 g maka
  • 4 kašike griza
  • 150 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 g putera
  • 400 g keksa

Za glazuru:

  • 70 ml slatke pavlake
  • 150 g bele čokolade

Postupak:
U mleko dodati mak, griz, šećer i vanilin šećer i sve kuvati na srednjoj temperaturi dok ne počne ključati i zgušnjavati se. Kad proključa, skinuti sa šporeta.
U vruću smesu dodati puter, da ga toplota smese otopi, pa keks i izmešati. Pustiti kratko da se ohladi, koliko vam je potrebno da napravite čokoladnu glazuru.
Za glazuru pomešajte slatku pavlaku i belu čokoladu i otopite zajedno na srednjoj temperaturi.

Smesu od maka i keksa utisnuti u kalup i odmah preliti glazurom. Ostaviti kratko van frižidera, da se ohladi do sobne temperature i onda ostaviti u frižider 24 sata.

Prijatno!

Oznake:

makplazmatiktoktorta

Podeli

Zaprati Autor

Ivona Dubičanin

Ostali članci

Najpopularniji recept za omlet na internetu dolazi iz TV serije, a neviđeno je lak za pravljenje
Prethodni

Najpopularniji recept za omlet na internetu dolazi iz TV serije, a neviđeno je lak za pravljenje

"Bukvalno plaćate vazduh": Italijanka otkrila trik kojim sladoledžije varaju turiste i 3 pravila kako da prepoznate najbolji sladoled
Sledeći

“Bukvalno plaćate vazduh”: Italijanka otkrila trik kojim sladoledžije varaju turiste i 3 pravila kako da prepoznate najbolji sladoled

Sledeći
"Bukvalno plaćate vazduh": Italijanka otkrila trik kojim sladoledžije varaju turiste i 3 pravila kako da prepoznate najbolji sladoled
04.08.2023.

“Bukvalno plaćate vazduh”: Italijanka otkrila trik kojim sladoledžije varaju turiste i 3 pravila kako da prepoznate najbolji sladoled

Prethodni
31.07.2023.

Najpopularniji recept za omlet na internetu dolazi iz TV serije, a neviđeno je lak za pravljenje

Najpopularniji recept za omlet na internetu dolazi iz TV serije, a neviđeno je lak za pravljenje

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    CityMagazine
    Goran Bregović
    Goran Bregović je bio “bitanga”, a ona je bila princeza: Ovoj lepotici je popularni bend posvetio svoj veliki hit
    CityMagazine
    bata živojinović
    Bata Živojinović kakvog niste videli pre: Pre 60 godina slavni glumac je zaigrao u priči koja je poslužila i kao inspiracija Holivudu
    CityMagazine
    elio
    Zoe Saldana na svetskoj premijeri letnjeg hita „Elio”
    CityMagazine
    ФOMO
    Фomo vas poziva na još jedan Matinée! Zvezda svetskih bina La La u Beogradu!
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖