• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: „Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke“

Ivana Milošević
30.11.2022. 2 Mins Read Recepti

Jedno od odomaćenih jela sa tradicionalne italijanske trpeze je i karbonara, ali sastojci su toliko promenjeni da više nema veze sa originalnom verzijom. Ovaj duhoviti kuvar nas vraća na pravi put i to na genijalan način.

Nema puno recepata koji izazivaju toliko svađu i polemiku kao onaj za karbonaru. Svako ima neku svoju verziju „originalnog“ recepta, a mi smo na Instagramu naleteli na jedan koji najviše nalikuje autentičnom jelu koje su jeli italijanski rudari. Urnebesni pripovedač videa kreator je gastro stranice The Dot Pot i svojom duhovitošću će vam sigurno popraviti dan.

– Italijansko nacionalno blago koje su Balkanci toliko oskrnavili da je Ćićolina batalila pornjavu i prešla u politiku, Berluskoni batalio istu, a Del Pjero napustio Juventus. Venecija tone od muke kad čuje šta sve nazivamo karbonarom, a u stvari veoma je jednostavno, ali isto tako i skupo. Tako da ako vidite negde karbonaru ispod 1.000 dinara, ne poručujte nije to-to – kaže on, pa dodaje koji su ključni sastojci.

Povezani članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

View this post on Instagram

A post shared by TheDotPot (@the.dotpot)

– Žumance, biber, guanciale, tvrdi sir pecorino, ili parmigiano ili lapo-lapo, nikako one strugane pete iz kesice, rudari će se sami zatrpaju od muke.

Sad kad smo se malo našalili, hajde da pređemo na recept koji bi svaki pravi Italijan odobrio.

Potrebno je (za 1 porciju):

100g testenine
2 žumanca
50g Pecorino ili Parmigano
60g Guanciale
Crni biber ne u prahu !

Priprema:

Guanciale naseckati kao na snimku , i na suvom tiganju ga upržite da postane hrskav! Izvadite ga iz masti, mast sačuvajte!

Testeninu skuvati jesno dva minuta kraće nego sto piše na upustvu u slanoj vodi, obavezno sačuvajte vodu u kojoj ste kuvali!

U činiji sjedinite žumanca, sveže rendani sir, biber i mast koja se prohladila!

U tiganj u kom smo pržili guanciale dodamo testeninu i nalijemo pasta vodu kada ocenimo da je idealno kuvano, ugasimo vatru dodamo smesu i brzo umešamo, e sad teksturu štelujemo sa dodavanjem još pasta vode. Ne preterujte ali nemojte da bude bas ni suva! Na kraju dodamo hrskavi guanciale!

Serviramo i odmah jedemo!

Naslovna fotografija: Instagram / the.dotpot

Tags:

karbonarapasta karbonara

Povezani članci

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Share Article

Follow Me Written By

Ivana Milošević

Ostali članci

Previous

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Next

Francuski baget dobio mesto na UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine

Next
30.11.2022.

Francuski baget dobio mesto na UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine

Previews
29.11.2022.

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Najnovije

Ovogodišnja Evrovizija je dobila novi logo, kao i slogan – „Ujedinjeni muzikom“
CityMagazine
Majkl Džekson
Objavljeno ko će igrati Majkla Džeksona u predstojećem filmu o „kralju popa“
Aleksandar Maksimović
Kako je jedan deda završio u Slagalici, a slavila ga je cela ekipa obožavalaca dobrih serija
CityMagazine
„Kosi tata, kosim ja“: Srđan Đoković je otpevao stari narodnjak, a evo šta tekst ove pesme znači
CityMagazine
Stigla je Magnificova muzika za kafanu i pozorište – „KAFANA LJUBLJANA“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖