• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: "Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke"

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: “Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke”

Ivana Milošević
30.11.2022. 2 min Recepti

Jedno od odomaćenih jela sa tradicionalne italijanske trpeze je i karbonara, ali sastojci su toliko promenjeni da više nema veze sa originalnom verzijom. Ovaj duhoviti kuvar nas vraća na pravi put i to na genijalan način.

Nema puno recepata koji izazivaju toliko svađu i polemiku kao onaj za karbonaru. Svako ima neku svoju verziju “originalnog” recepta, a mi smo na Instagramu naleteli na jedan koji najviše nalikuje autentičnom jelu koje su jeli italijanski rudari. Urnebesni pripovedač videa kreator je gastro stranice The Dot Pot i svojom duhovitošću će vam sigurno popraviti dan.

– Italijansko nacionalno blago koje su Balkanci toliko oskrnavili da je Ćićolina batalila pornjavu i prešla u politiku, Berluskoni batalio istu, a Del Pjero napustio Juventus. Venecija tone od muke kad čuje šta sve nazivamo karbonarom, a u stvari veoma je jednostavno, ali isto tako i skupo. Tako da ako vidite negde karbonaru ispod 1.000 dinara, ne poručujte nije to-to – kaže on, pa dodaje koji su ključni sastojci.

View this post on Instagram

A post shared by TheDotPot (@the.dotpot)

– Žumance, biber, guanciale, tvrdi sir pecorino, ili parmigiano ili lapo-lapo, nikako one strugane pete iz kesice, rudari će se sami zatrpaju od muke.

Sad kad smo se malo našalili, hajde da pređemo na recept koji bi svaki pravi Italijan odobrio.

Potrebno je (za 1 porciju):

100g testenine
2 žumanca
50g Pecorino ili Parmigano
60g Guanciale
Crni biber ne u prahu !

Priprema:

Guanciale naseckati kao na snimku , i na suvom tiganju ga upržite da postane hrskav! Izvadite ga iz masti, mast sačuvajte!

Testeninu skuvati jesno dva minuta kraće nego sto piše na upustvu u slanoj vodi, obavezno sačuvajte vodu u kojoj ste kuvali!

U činiji sjedinite žumanca, sveže rendani sir, biber i mast koja se prohladila!

U tiganj u kom smo pržili guanciale dodamo testeninu i nalijemo pasta vodu kada ocenimo da je idealno kuvano, ugasimo vatru dodamo smesu i brzo umešamo, e sad teksturu štelujemo sa dodavanjem još pasta vode. Ne preterujte ali nemojte da bude bas ni suva! Na kraju dodamo hrskavi guanciale!

Serviramo i odmah jedemo!

Naslovna fotografija: Instagram / the.dotpot

Oznake:

karbonarapasta karbonara

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Milošević

Ostali članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine - i odmah da vam kažemo, sve ste omašili
Prethodni

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Francuski baget dobio mesto na UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine
Sledeći

Francuski baget dobio mesto na UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine

Sledeći
Francuski baget dobio mesto na UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine
30.11.2022.

Francuski baget dobio mesto na UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine

Prethodni
29.11.2022.

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine - i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    pesma
    Pre skoro 50 godina je u Jugoslaviji nastala pesma koja opisuje današnji svetski trenutak: U to vreme kritičari je nisu voleli, a stihovi su proročki
    CityMagazine
    Mika Antić
    Ovo je najbolja pesma Mike Antića koju on nije napisao: Godinama na internetu vlada rasprava o velikom domaćem pesniku
    CityMagazine
    exit
    Od legendi elektronskog zvuka do lidera nove generacije: Na jubilarni EXIT stiže The Prodigy, Tiësto, Eric Prydz, Solomun, Hot Since 82, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Sara Landry i mnogi drugi
    Filip Milosavljević
    pustolovine fredija lombara
    „Pustolovine Fredija Lombara”: Biser tragično stradalog genija
    Filip Milosavljević
    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖