Najukusnije dijetalne palačinke koje su savršene za doručak ili popodnevnu kafu
Uvek je pravo vreme za palačinke, zar ne? No, znamo da one klasične koje se prave od belog brašna, jaja i mleka nisu toliko zdrave, te da mnogi ljudi usled intolerancije na gluten ili laktozu ne mogu da uživaju u njima… Ipak, dobra vest je da danas postoje brojne varijacije na temu, te tako i one zdrave koje su jednako ukusne, a u kojima mogu uživati svi, i to bez griže savesti! Ostanite sa nama u nastavku gde vam donosimo jedan upravo takav recept.
Ono što je glavna prednost ovih palačinki jeste jako nizak sadržaj ugljenih hidrata koji potiče od bademovog brašna. Osim toga, ovaj recept se može lako modifikovati, odnosno prilagoditi ličnom ukusu. Dodavanjem još malo brašna možete napraviti varijantu debljih i kompaktnijih američkih palačinki, a ako jogurt zamenite mlekom ili kefirom, dobićete prilično tanke klasične palačinke.
Palačinke sa bademovim brašnom i grčkim jogurtom
Sastojci:
- 200 g bademovog brašna
- 150-200 ml grčkog jogurta
- 2 jajeta
- 2 kašičice zaslađivača
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat vanile
- prstohvat soli
- biljno ulje za prženje
Priprema:
Pomešajte sve sastojke u jednoj posudi i umutite žicom dok ne postane glatka.
Zagrejte tiganj na srednju temperaturu i pržite palačinke na suncokretovom ulju, po minut sa svake strane.
Poslužite preliveno medom i dekorisano listićima badema, bobičastim voćem ili grčkim jogurtom. Prijatno!
Izvor: Elle Russia
Naslovna fotografija: Jaqueline Pelzer on Unsplash