Napravite bademovo mleko: Recept je tako jednostavan
Bademovo mleko je ukusna i zdravija alternativa sojinom i kravljem mleku. Lako se pravi i veoma je ukusno. Što duže potapate bademe, mleko postaje kremastije, piše allrecipes.
Sastojci:
1 šolja sirovih badema
voda za potapanje
3 šolje vode
1 kašika agavinog sirupa, ili više po ukusu
1 prstohvat morske soli
Uputstvo:
Stavite bademe u posudu i prelijte sa dovoljno vode da ih pokrije; potopite ih najmanje 12 sati. Ocedite vodu.
U blenderu izmiksajte bademe i 3 šolje vode na niskoj brzini 10 sekundi. Isključite blender na 5 sekundi. Zatim izmiksajte bademe i vodu na visokoj brzini 60 sekundi. Procedite smesu kroz gazu ili vrećicu za orašaste plodove u posudu. Bacite pulpu ili sačuvajte za drugu upotrebu.
Očistite blender i vratite mleko u blender; dodajte agavin nektar i so. Izblendajte mleko dok ne postane glatko.