Napravite ovaj nezaboravni punč za praznike u velikom stilu!
Od ulaska u 2022. godinu deli nas nešto više od 12 sati, a kako Novu godinu treba dočekati u velikom stilu, najbolji način za postizanje dobrog raspoloženja jeste dobar punč. Zato vam danas donosimo upravo jedan takav recept, i ne brinite – imate sasvim dovoljno vremena da ga pripremite do početka novogodišnje žurke! A ukoliko vam se svidi (kao što znamo da hoće) slobodno ga napravite još koji put dok traje praznična euforija. Verujemo da ćete i vi i vaša ekipa biti oduševljeni njegovim ukusom!
Za 4 šoljice potrebno je:
- 3 kašičice crnog čaja u rinfuzi
- komad đumbira (oko 3 cm)
- 200 ml ruma
- 200 ml crnog vina
- 4 kašičice meda
- 4 kriške pomorandže
- sok od pomorandže
- šećer za dekoraciju
Priprema:
1. Crni čaj prelijte sa 600 ml ključale vode i ostavite da odstoji oko 3 minuta. Oljuštite i narendajte đumbir, pa iscedite sok iz njega.
2. Procedite čaj u dublju šerpu, pa dodajte rum, vino, nekoliko kapi soka od đumbira i med. Sve dobro promešajte, pa zagrejte, ali vodite računa da ne proključa!
3. Pomorandži odstranite koru, pa je isecite na tanke kolutove, a zatim od svakog izrežite zvezdu.
4. Umočite ivice šolja u sok od pomorandže, a zatim u šećer, kako bi se zalepio za rub. Zatim pažljivo sipajte vruć punč u njih i ukrasite ga zvezdama od pomorandže. Živeli!
Izvor: Njena.Si
Fotografije za naslovni kolaž: Unsplash/Hannah Pemberton; Unsplash/Brooke Lark