Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Napravite ovaj nezaboravni punč za praznike u velikom stilu!

AUTOR: CityMagazine 31 Dec, 2021
Napravite ovaj nezaboravni punč za praznike u velikom stilu!

Od ulaska u 2022. godinu deli nas nešto više od 12 sati, a kako Novu godinu treba dočekati u velikom stilu, najbolji način za postizanje dobrog raspoloženja jeste dobar punč. Zato vam danas donosimo upravo jedan takav recept, i ne brinite – imate sasvim dovoljno vremena da ga pripremite do početka novogodišnje žurke! A ukoliko vam se svidi (kao što znamo da hoće) slobodno ga napravite još koji put dok traje praznična euforija. Verujemo da ćete i vi i vaša ekipa biti oduševljeni njegovim ukusom!

Za 4 šoljice potrebno je:

  • 3 kašičice crnog čaja u rinfuzi
  • komad đumbira (oko 3 cm)
  • 200 ml ruma
  • 200 ml crnog vina
  • 4 kašičice meda
  • 4 kriške pomorandže
  • sok od pomorandže
  • šećer za dekoraciju
Foto: Unsplash/Tijana Drndarski

Priprema:

1. Crni čaj prelijte sa 600 ml ključale vode i ostavite da odstoji oko 3 minuta. Oljuštite i narendajte đumbir, pa iscedite sok iz njega.

2. Procedite čaj u dublju šerpu, pa dodajte rum, vino, nekoliko kapi soka od đumbira i med. Sve dobro promešajte, pa zagrejte, ali vodite računa da ne proključa!

3. Pomorandži odstranite koru, pa je isecite na tanke kolutove, a zatim od svakog izrežite zvezdu.

4. Umočite ivice šolja u sok od pomorandže, a zatim u šećer, kako bi se zalepio za rub. Zatim pažljivo sipajte vruć punč u njih i ukrasite ga zvezdama od pomorandže. Živeli!

Izvor: Njena.Si

Fotografije za naslovni kolaž: Unsplash/Hannah Pemberton; Unsplash/Brooke Lark

Najčitanije

Preminula je Gorica Nešović: “Volela bih da pravim doručak zajedno sa slušaocima”

Gorica Nešović, novinarka i voditeljka, preminula je danas u Beogradu nakon duže bolesti. Poslednjih godina radila je emisiju Buđenje, sa…

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Razvodi se zlatni američki par nakon 12 godina braka: Razlog je njegovo prekršeno obećanje

Žizel Bundšen i Tom Brejdi angažovali su advokate za pokretanje brakorazvodne parnice, potvrdili su izvori za Page Six. Par je…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…