• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

CityMagazine
28.09.2022. One Min Read Recepti

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji je bolji način za to od domaćih hranljivih supa, čorbi i potaža?! Iz tog razloga, danas vam donosimo recept za kremasti potaž od karfiola koji hrani i greje telo i jača imunitet. Stoga, čak i ukoliko ne volite ovo povrće, obavezno probajte ovaj recept – verujemo da ćete biti oduševljeni.

Potrebno je:

  • pola glavice karfiola srednje veličine
  • 1 šaka prokelja
  • 2 krompira
  • pola luka
  • 2 kašike neutralne pavlake
  • 1 mali komad putera
  • 4 jajeta (opciono)
  • 2 kašike bundevinog ulja
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • začini po ukusu
Photo by Samee Anderson on Unsplash

Priprema:

Povezani članci

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

1. Operite, očistite i isecite karfiol i prokelj na sitne komade. Krompir oljuštite i isecite na komade.

2. Na kašiki maslinovog ulja propržite luk, pa dodajte karfiol, krompir i prokelj. Zatim postepeno dodajte oko 1 litar vode. Kada provri, pustite da se supa kuva na umerenoj vatri oko 10 minuta, odnosno dok povrće ne omekša.

3. Po želji, u međuvremenu pripremite poširana jaja.

4. Kada su svi sastojci omekšali, izmešajte ih štapnim mikserom. Zatim u potaž umešajte puter, neutralnu pavlaku i začine po ukusu. Sve dobro izmešati, pa ako potaž nije dovoljno kremast, dodajte još malo neutralne pavlake.

5. U tanjir prvo stavite poširano jaje (po želji), pa polako sipajte potaž. Sve prelijte bundevinim uljem i poslužite. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Shutterstock

Tags:

jesenji receptkremastopotaž od karfiolaprokeljukusnozdravo

Povezani članci

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: „Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke“

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Next

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Next
28.09.2022.

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Previews
27.09.2022.

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Najnovije

Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević
Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora je svirao 80-ih sa Halidom Bešlićem: „Nije znao ni ko je Zdravko Čolić, a ne ko sam ja“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖