Novogodišnji hit kolač: Dostigao više od milion pregleda za svega par dana
Vreme smišljanja gozbe i naravno, dezerta, je na vratima i zasigurno vam ponestaje ideja. Međutim, kao i uvek, internet i novi recepti u odličnom trenutku stižu u pomoć. Naime, danima po internetu kruži recept za kremastu novogodišnju tortu.
Preukusna torta od sočnog krema privukla je pažnju domaćica i ljubitelja slatkiša širom sveta.
Savršen kolač za praznike, a ima još jedan bonus osim što je preukusna, jako se brzo sprema.
Sastojci:
- 2 jaja
- 8g vanil šećera
- 100g šećera
- 50 ml suncekrotovog ulja
- 50 g maslaca
- 340 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Za krem:
- 200 g kompota od breskvi (ceđeni)
- 400 ml mleka
- 10 g vanil šećera
- 1 žumance
- 3 kašike šećera
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 200 ml šlaga (već zaslađenog)
- seckani badem
Priprema:
- U veću činiju staviti jaja,vanil šećer i ulje, atim to dobro umutiti mikserom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama.
- Odvojite deo testa i napravite kuglu veličine šake, umotajte je u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta.
- Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici.
- Breskve isecite na kockice. Zatim, u šerpu sipajte mleko, dodajte vanil šećer, žumanca i tri kašike šećera. Potom dodajte 4 kašike kukuruznog brašna i sve umutite mikserom dok se ne stvori fini krem. Sipajte šlag i sve lepo umutite, zatim i breskve i promešajte smesu.
- Krem prebacite na testo u kalupu i poravnajte ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko krema. Preko toga pospite listiće badema i stavite u rernu zagrejanoj na 180-200 stepeni na oko 25 minuta.
Izvadite tortu iz rerne i kalupa i, zavisno od ukusa, pospite šećer u prahu, cimet ili nešto vama draže.
No Comment! Be the first one.