• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Novogodišnji hit kolač: Dostigao više od milion pregleda za svega par dana
Foto: Screenshot/YouTube

Novogodišnji hit kolač: Dostigao više od milion pregleda za svega par dana

Marija Ćirjak
24.12.2022. 2 min Recepti

Vreme smišljanja gozbe i naravno, dezerta, je na vratima i zasigurno vam ponestaje ideja. Međutim, kao i uvek, internet i novi recepti u odličnom trenutku stižu u pomoć. Naime, danima po internetu kruži recept za kremastu novogodišnju tortu.

Preukusna torta od sočnog krema privukla je pažnju domaćica i ljubitelja slatkiša širom sveta.

Savršen kolač za praznike, a ima još jedan bonus osim što je preukusna, jako se brzo sprema.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 8g vanil šećera
  • 100g šećera
  • 50 ml suncekrotovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 340 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Za krem:

  • 200 g kompota od breskvi (ceđeni)
  • 400 ml mleka
  • 10 g vanil šećera
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike kukuruznog brašna
  • 200 ml šlaga (već zaslađenog)
  • seckani badem

Priprema:

  1. U veću činiju staviti jaja,vanil šećer i ulje, atim to dobro umutiti mikserom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama.
  2. Odvojite deo testa i napravite kuglu veličine šake, umotajte je u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta.
  3. Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici.
  4. Breskve isecite na kockice. Zatim, u šerpu sipajte mleko, dodajte vanil šećer, žumanca i tri kašike šećera. Potom dodajte 4 kašike kukuruznog brašna i sve umutite mikserom dok se ne stvori fini krem. Sipajte šlag i sve lepo umutite, zatim i breskve i promešajte smesu.
  5. Krem prebacite na testo u kalupu i poravnajte ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko krema. Preko toga pospite listiće badema i stavite u rernu zagrejanoj na 180-200 stepeni na oko 25 minuta.

Izvadite tortu iz rerne i kalupa i, zavisno od ukusa, pospite šećer u prahu, cimet ili nešto vama draže.

Oznake:

Novogodišnji kolačrecepttorta

Podeli

Zaprati Autor

Marija Ćirjak

Ostali članci

Punjeni svinjski kare sa pečurkama
Prethodni

Punjeni svinjski kare sa pečurkama

Čemu služi plastični stočić na pici? Dobija se samo kada naručite dostavu, a evo i zašto
Sledeći

Čemu služi plastični stočić na pici? Dobija se samo kada naručite dostavu, a evo i zašto

Sledeći
Čemu služi plastični stočić na pici? Dobija se samo kada naručite dostavu, a evo i zašto
26.12.2022.

Čemu služi plastični stočić na pici? Dobija se samo kada naručite dostavu, a evo i zašto

Prethodni
23.12.2022.

Punjeni svinjski kare sa pečurkama

Punjeni svinjski kare sa pečurkama

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖