• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Oblande
Oblande, foto: Shutterstock

Oblande, recept za starinski kolač

CityMagazine
27.02.2025. 1 min Recepti

Oblande, kolač od tankih kora, može da se pravi na hiljadu načina. Tačnije, kore su uvek iste, a filovi su drugačiji.

Donosimo vam recept sa keksom i orasima.

Sastojci:

2 pakovanja oblandi 300 g mlevenog keksa (digestive ili bilo koji drugi) 200 g šećera 200 g margarina ili maslaca 100 g oraha (po želji) 1 vanilin šećer 2 kašičice kakaa 250 ml mleka

Koh, recept za sočan slatkiš

Priprema:

Priprema fila: U šerpi pomešajte šećer, mleko, vanilu i kakao. Stavite šerpu na srednje jaku vatru i kuvajte dok se šećer ne otopi i masa ne postane ujednačena. Zatim dodajte margarin (ili maslac) i mešajte dok se ne otopi i sve ne postane glatko.Dodavanje keksa i oraha: U ohlađenu masu dodajte mleveni keks i sitno iseckane orahe (ako ih koristite). Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete ujednačenu smesu.Sastavljanje oblandi: Na prvi list oblande nanesite polovinu fila. Pažljivo poravnajte masu do ivica oblande. Stavite drugi list oblande na fil i pritisnite blago da se oblande lepe. Ponovite ovaj postupak sa preostalim filom i oblandama, tako da na kraju imate složen kolač sa oblandama i filom.Hlađenje: Oblande ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći), kako bi se fil stegao i oblande postale čvrste.Sečenje i serviranje: Nakon što se ohlade i stegnu, oblande možete iseći na kocke ili štangle i uživati!

Oznake:

oblande

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Koh
Prethodni

Koh, recept za sočan slatkiš

student
Sledeći

Fotografija sa studentskog marša ka Nišu nas je podsetila na staro srpsko jelo iz vremena Prvog svetskog rata: Da li znate šta je to “hleb koji peva”

Sledeći
student
03.03.2025.

Fotografija sa studentskog marša ka Nišu nas je podsetila na staro srpsko jelo iz vremena Prvog svetskog rata: Da li znate šta je to “hleb koji peva”

Prethodni
27.02.2025.

Koh, recept za sočan slatkiš

Koh

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖