• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Koh
Koh, foto Shutteraastock

Koh, recept za sočan slatkiš

CityMagazine
27.02.2025. 1 min Recepti

Koh je slatkiš koji se veoma lako pravi.

Kolač od griza nekada je bio omiljena poslastica, a kada vidite da sadrži malo šećer, možete i da smanjite količinu, i da nema aditiva, moždaa vam opet bude izbor za “slatkiš dana”.

Sastojci:

1 litar mleka 200 g griza 150 g šećera 1 vanilin šećer 3 jaja 100 g margarina ili maslaca Prstohvat soli Po želji, malo narendane kore od limuna ili naranže

Američke palačinke, recept za savršen desert

Priprema:

Priprema griza: U velikoj šerpi zagrejte mleko sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli. Kada mleko počne da se zagreva, polako sipajte griz u mlako mleko, stalno mešajući da ne dođe do grudvica. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok se smesa ne zgusne (oko 5-10 minuta), a zatim skinite sa vatre.

Dodavanje jaja i maslaca: U zgusnutu smesu sa grizom dodajte 3 umućena jaja i dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte omekšali margarin (ili maslac) i po želji narendanu koru od limuna ili naranže. Sve dobro promešajte da se masa izjednači.

Pečenje: Pripremite pleh (oko 20×30 cm) i premažite ga sa malo margarina ili maslaca. Izlijte smesu u pleh i poravnajte je. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 30-40 minuta, dok koh ne postane zlatno smeđi na vrhu.



Hlađenje i serviranje: Nakon pečenja, izvadite koh iz rerne i ostavite da se ohladi. Možete ga služiti hladnog, ili blago zagrejanog. Po želji, pospite šećerom u prahu ili dodajte neko voće.

Oznake:

koh

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Stopanja
Prethodni

Stopanja dočekala studente: Selo u kome i đaci užinaju prasetinu

Oblande
Sledeći

Oblande, recept za starinski kolač

Sledeći
Oblande
27.02.2025.

Oblande, recept za starinski kolač

Prethodni
26.02.2025.

Stopanja dočekala studente: Selo u kome i đaci užinaju prasetinu

Stopanja

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Mia Kalifa
    Mia Kalifa oduševila fanove stripova briljantnom teorijom o Supermenu i Betmenu
    CityMagazine
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    CityMagazine
    MMF
    Zoster ponovo na MMF-u: Nedelja koja ne liči na kraj festivala
    CityMagazine
    exit
    Organizatori EXIT festivala povodom izjave gradonačelnika Novog Sada: „Jedina politička zloupotreba je pokušaj cenzure i gušenja Exita“
    CityMagazine
    arlemm
    Otvaraju se vrata muzičkog Makonda u Arilju – počinje festival ARLEMM
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖