• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ovaj recept za pečene krompire Emili Blant će vas oduševiti

Ovaj recept za pečene krompire Emili Blant će vas oduševiti

CityMagazine
11.05.2020. 2 min Recepti

Retko ko može da odoli pečenim krompirima kada su dobro napravljeni, a recept koji ćemo podeliti sa vama je pravi način da se i vi oprobate u njihovoj pripremi. U pitanju je recept popularne glumice Emili Blant, koja ga je pripremila u jednoj emisiji iz 2018. godine, a sada imamo detaljna uputstva i sastojke.

Ina Garten, poznata kao Barefoot Contessa, je američka autorka poznata po istoimenom sajtu i emisiji posvećenim gastronomiji. Ona je još pre dve godine u emisiju pozvala Emili Blant, koja je napravila pečeni krompir na engleski način. Taj recept je nedavno podelila sa fanovima na svom sajtu i on je izazvao veliko interesovanje, a verujemo da će se i vama dopasti.

Ono što je dobro je što vam treba samo pet sastojaka, samo sa jednim dodatnim korakom u odnosu na druge recepte. Emili preporučuje da se nakon kuvanja i ceđenja krompiri protresu oko pet sekundi, kako bi im ivice ostale malo grublje, zbog čega će biti hrskaviji nakon pripreme. Sve sastojke i recept pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • Morska so
  • Pola šolje biljnog ulja
  • Seckani peršun
  • Krupna so (košer so)
Ovaj recept za pečene krompire Emili Blant će vas oduševiti

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 220°C
  2. Sipajte vodu u veliku šerpu, dodajte dve kašike krupne soli i sačekajte da provri
  3. U međuvremenu, oljuštite krompire i nasecite ih na kockice željene veličine
  4. Dodajte krompire u vodu i smanjite temperaturu. Pustite ih da se krčkaju 8 minuta
  5. Ocedite krompire pre nego što ih vratite u šerpu sa poklopcem. Protresite ih oko 5 sekundi da bi dobili grube ivice
  6. Pažljivo ih posložite na rešetku za pečenje iznad pleha ili druge vatrostalne posude, tako da budu u jednakom nivou. Ostavite ih da se suše bar 15 minuta, ili do 6 sati ako imate vremena
  7. Uzmite pek papir, stavite ga u pleh i namažite biljno ulje na njega ravnomerno. Stavite ga u rernu na 5 do 7 minuta, dok se ulje potpuno ne zagreje
  8. Prebacite krompire u ulje pažljivo i blago ih protresite da bi ga upili
  9. Pecite ih 45 minuta do sat vremena dok ne dobiju zlatnožutu boju i postanu hrskavi spolja, a sočni iznutra. U toku pečenja ih s vremena na vreme okrenite kako bi se jednako ispekli sa svih strana
  10. Sipajte ih na tanjir i začinite jednom i po do dve kašičice morske soli i seckanim peršunom. Poslužite tople i uživajte!

Izvor: Pop Sugar

Fotografije: Pinterest

Oznake:

Emili Blantkrompirpečeni krompir

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Kultni beogradski restoran u novom izdanju – Ponovo radi Klub književnika
Prethodni

Kultni beogradski restoran u novom izdanju – Ponovo radi Klub književnika

Petit Jardin: Više od 20 vrsta kafe
Sledeći

Petit Jardin: Više od 20 vrsta kafe

Sledeći
Petit Jardin: Više od 20 vrsta kafe
12.05.2020.

Petit Jardin: Više od 20 vrsta kafe

Prethodni
05.05.2020.

Kultni beogradski restoran u novom izdanju – Ponovo radi Klub književnika

Kultni beogradski restoran u novom izdanju – Ponovo radi Klub književnika

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖