• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ovaj recept za pečene krompire Emili Blant će vas oduševiti

Ovaj recept za pečene krompire Emili Blant će vas oduševiti

CityMagazine
11.05.2020. 2 min Recepti

Retko ko može da odoli pečenim krompirima kada su dobro napravljeni, a recept koji ćemo podeliti sa vama je pravi način da se i vi oprobate u njihovoj pripremi. U pitanju je recept popularne glumice Emili Blant, koja ga je pripremila u jednoj emisiji iz 2018. godine, a sada imamo detaljna uputstva i sastojke.

Ina Garten, poznata kao Barefoot Contessa, je američka autorka poznata po istoimenom sajtu i emisiji posvećenim gastronomiji. Ona je još pre dve godine u emisiju pozvala Emili Blant, koja je napravila pečeni krompir na engleski način. Taj recept je nedavno podelila sa fanovima na svom sajtu i on je izazvao veliko interesovanje, a verujemo da će se i vama dopasti.

Ono što je dobro je što vam treba samo pet sastojaka, samo sa jednim dodatnim korakom u odnosu na druge recepte. Emili preporučuje da se nakon kuvanja i ceđenja krompiri protresu oko pet sekundi, kako bi im ivice ostale malo grublje, zbog čega će biti hrskaviji nakon pripreme. Sve sastojke i recept pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • Morska so
  • Pola šolje biljnog ulja
  • Seckani peršun
  • Krupna so (košer so)
Ovaj recept za pečene krompire Emili Blant će vas oduševiti

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 220°C
  2. Sipajte vodu u veliku šerpu, dodajte dve kašike krupne soli i sačekajte da provri
  3. U međuvremenu, oljuštite krompire i nasecite ih na kockice željene veličine
  4. Dodajte krompire u vodu i smanjite temperaturu. Pustite ih da se krčkaju 8 minuta
  5. Ocedite krompire pre nego što ih vratite u šerpu sa poklopcem. Protresite ih oko 5 sekundi da bi dobili grube ivice
  6. Pažljivo ih posložite na rešetku za pečenje iznad pleha ili druge vatrostalne posude, tako da budu u jednakom nivou. Ostavite ih da se suše bar 15 minuta, ili do 6 sati ako imate vremena
  7. Uzmite pek papir, stavite ga u pleh i namažite biljno ulje na njega ravnomerno. Stavite ga u rernu na 5 do 7 minuta, dok se ulje potpuno ne zagreje
  8. Prebacite krompire u ulje pažljivo i blago ih protresite da bi ga upili
  9. Pecite ih 45 minuta do sat vremena dok ne dobiju zlatnožutu boju i postanu hrskavi spolja, a sočni iznutra. U toku pečenja ih s vremena na vreme okrenite kako bi se jednako ispekli sa svih strana
  10. Sipajte ih na tanjir i začinite jednom i po do dve kašičice morske soli i seckanim peršunom. Poslužite tople i uživajte!

Izvor: Pop Sugar

Fotografije: Pinterest

Oznake:

Emili Blantkrompirpečeni krompir

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Kultni beogradski restoran u novom izdanju – Ponovo radi Klub književnika
Prethodni

Kultni beogradski restoran u novom izdanju – Ponovo radi Klub književnika

Petit Jardin: Više od 20 vrsta kafe
Sledeći

Petit Jardin: Više od 20 vrsta kafe

Sledeći
Petit Jardin: Više od 20 vrsta kafe
12.05.2020.

Petit Jardin: Više od 20 vrsta kafe

Prethodni
05.05.2020.

Kultni beogradski restoran u novom izdanju – Ponovo radi Klub književnika

Kultni beogradski restoran u novom izdanju – Ponovo radi Klub književnika

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖