• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ovaj recept za pečene krompire Emili Blant će vas oduševiti

CityMagazine
11.05.2020. 2 Mins Read Recepti

Retko ko može da odoli pečenim krompirima kada su dobro napravljeni, a recept koji ćemo podeliti sa vama je pravi način da se i vi oprobate u njihovoj pripremi. U pitanju je recept popularne glumice Emili Blant, koja ga je pripremila u jednoj emisiji iz 2018. godine, a sada imamo detaljna uputstva i sastojke.

Ina Garten, poznata kao Barefoot Contessa, je američka autorka poznata po istoimenom sajtu i emisiji posvećenim gastronomiji. Ona je još pre dve godine u emisiju pozvala Emili Blant, koja je napravila pečeni krompir na engleski način. Taj recept je nedavno podelila sa fanovima na svom sajtu i on je izazvao veliko interesovanje, a verujemo da će se i vama dopasti.

Ono što je dobro je što vam treba samo pet sastojaka, samo sa jednim dodatnim korakom u odnosu na druge recepte. Emili preporučuje da se nakon kuvanja i ceđenja krompiri protresu oko pet sekundi, kako bi im ivice ostale malo grublje, zbog čega će biti hrskaviji nakon pripreme. Sve sastojke i recept pročitajte u nastavku.

Povezani članci

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • Morska so
  • Pola šolje biljnog ulja
  • Seckani peršun
  • Krupna so (košer so)

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 220°C
  2. Sipajte vodu u veliku šerpu, dodajte dve kašike krupne soli i sačekajte da provri
  3. U međuvremenu, oljuštite krompire i nasecite ih na kockice željene veličine
  4. Dodajte krompire u vodu i smanjite temperaturu. Pustite ih da se krčkaju 8 minuta
  5. Ocedite krompire pre nego što ih vratite u šerpu sa poklopcem. Protresite ih oko 5 sekundi da bi dobili grube ivice
  6. Pažljivo ih posložite na rešetku za pečenje iznad pleha ili druge vatrostalne posude, tako da budu u jednakom nivou. Ostavite ih da se suše bar 15 minuta, ili do 6 sati ako imate vremena
  7. Uzmite pek papir, stavite ga u pleh i namažite biljno ulje na njega ravnomerno. Stavite ga u rernu na 5 do 7 minuta, dok se ulje potpuno ne zagreje
  8. Prebacite krompire u ulje pažljivo i blago ih protresite da bi ga upili
  9. Pecite ih 45 minuta do sat vremena dok ne dobiju zlatnožutu boju i postanu hrskavi spolja, a sočni iznutra. U toku pečenja ih s vremena na vreme okrenite kako bi se jednako ispekli sa svih strana
  10. Sipajte ih na tanjir i začinite jednom i po do dve kašičice morske soli i seckanim peršunom. Poslužite tople i uživajte!

Izvor: Pop Sugar

Fotografije: Pinterest

Tags:

Emili Blantkrompirpečeni krompir

Povezani članci

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Kultni beogradski restoran u novom izdanju – Ponovo radi Klub književnika

Next

Petit Jardin: Više od 20 vrsta kafe

Next
12.05.2020.

Petit Jardin: Više od 20 vrsta kafe

Previews
05.05.2020.

Kultni beogradski restoran u novom izdanju – Ponovo radi Klub književnika

Najnovije

tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević
BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖