• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ove punjene paprike će vam ojačati imunitet

CityMagazine
11.08.2020. 2 min Recepti

Dobrih recepata i saveta za jačanje imuniteta nikad dosta, a još ako je u pitanju kombinacija ta dva u jednom, tim bolje! Tako je i sa ovim receptom koji vam donosimo danas, a koji predstavlja varijaciju na temu poznatog jela kod nas, sa nekoliko zanimljivih dodataka. Verujemo da će vam se dopasti.

Sigurno ste već i sami pripremali neku vrstu punjenih paprika, a kako je u pitanju jelo popularno kod nas, svi smo ih probali razne. Ono što je dobro u vezi sa njima je da su pune vitamina C i vlakana, a recept koji ćete videti u nastavku je bogat proteinima i skrobom, što ga činim dobrim i za obrok nakon vežbe. Ukus je zagarantovan, a i imunitet će vam biti zahvalan.

Sastojci:

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Najlepše praznične poslastice širom sveta

  • 450 grama junećeg mesa
  • 3 velike paprike babure
  • 450 grama seckanih šampinjona
  • 1 veliki crni luk
  • 3 srednje šargarepe, seckane
  • 2 šolje heljde, kuvane
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Biber
  • So
  • Malo sira po izboru

Priprema:

  1. Presecite babure na pola i izvadite semenke. Iseckajte šargarepe i luk na sitne kocke, a goveđe meso na tanke parčiće.
  2. Sipajte ulje u tiganj i zagrejte ga, pa sipajte goveđe meso i pržite ga dok ne dobije rumenu boju, a potom izvadite iz tiganja.
  3. U isti tiganj stavite šargarepe i luk dok ne omekšaju, potom dodajte pečurke i sotirajte sve dok ne porumeni.
  4. Sipajte heljdu i meso u tiganj, začinite solju i biberom i promešajte sve.
  5. Napunite paprike smesom i pecite 35 minuta na 180 stepeni, potom dodajte po parče sira na svaku i vratite na još 5 minuta u rernu, ili dok se sir ne istopi.

Izvor: Stylist

Fotografije: Momsdish

Oznake:

heljdaimunitetpunjene paprike

Povezani članci

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Piroške sa sirom

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

City letnja preporuka #60: Novi Twist sa 0% alkohola

Sledeći

City letnja preporuka #40: The View Belgrade – restoran s pogledom

Sledeći
12.08.2020.

City letnja preporuka #40: The View Belgrade – restoran s pogledom

Prethodni
10.08.2020.

City letnja preporuka #60: Novi Twist sa 0% alkohola

Najnovije

Premijera Bitke na Neretvi
Pre 54 godine Holivud je došao na noge Titu: Orson Vels, Jul Briner, Sofija Loren na premijeri našeg filma za koji je plakat radio Pikaso
Miloš Dašić
Otvorena vrata
„Ovo je išlo na RTS-u ’94, zamislite danas tako nešto“: Scena iz serija Otvorena vrata je aktuelna i dan danas
CityMagazine
Državni posao
Momci iz serije „Državni posao“ su napravili najbolji oproštaj od Žarka Lauševića koji smo videli
Miloš Dašić
pokidan
Gledao sam film „Pokidan“ da vi ne morate: Najstrejterskiji film o zavisnosti ikada
Miloš Dašić
The Prodigy
The Prodigy nakon 26 godina promenio kontroverzni stih svog velikog hita
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖