• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ovo je recept Džejmija Olivera za pile u mleku

CityMagazine
10.06.2020. 2 Mins Read Recepti

Možda vam kombinacija pileta i mleka, pa još sa dodatkom cimeta, ne zvuči kao nešto previše primamljivo, ali pošto recept dolazi od Džejmija Olivera, uvek vredi poslušati savete stručnjaka. On je svojim godinama iskustva i gomilom kuvara i emisija dokazao da se i te kako razume u sve vrste recepata, tako da ćemo mu verovati i ovaj put i preneti vam ovaj recept.

Ono što je vrlo bitno u vezi sa ovim receptom je da je vrlo lako pripremiti ga, samo je potrebno pratiti uputstva. Dobro je i to što ne morate da pripremate pile par dana ranije kako bi odstojalo sa začinima, već se sve radi na licu mesta. Lepota toga što ne očekujete da ta kombinacija sastojaka uspe je u iznenađenju kada vidite koliko je meso meko nakon pripreme. Jedina varijacija na temu recepta je to što možete posudu prekriti tokom prve polovine pripreme, ali i ne morate.

Sastojci:

Povezani članci

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

  • Pile od oko 1,5 kg
  • 100 g neslanog putera
  • Maslinovo ulje
  • Pola štapića cimeta
  • Pregršt sveže žalfije
  • 2 limuna
  • 10 češnjeva belog luka
  • 500 ml mleka
Foto: Apartment Therapy

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 190˚C i pripremite posudu za pečenje u koju ćete staviti pile
  2. Začinite ga dobro solju i biberom i pržite ga na puteru sa malo ulja, redovno ga okrećući kako bi svuda dobilo istu zlatnu boju
  3. Sklonite sa vatre, izvadite pile na tanjir i izbacite ostatak ulja i putera iz posude. U međuvremenu oljuštite koru limuna.
  4. Vratite pile u posudu i dodajte mu ostale sastojke, a beli luk nemojte da ljuštite. Stavite u zagrejanu rernu i pecite sat i po. Povremeno otvorite rernu kako biste prelili pile sokom u kome se peče.
  5. Prilikom serviranja, odvojite meso od kostiju i sipajte na tanjir sa dosta sosa. Neki od predloga za serviranje su spanać ili neki drugi zeleniš i pire od krompira.

Izvor: The Kitchn

Naslovna fotografija: Joe Lingeman/Faith Durand

Tags:

džejmi olivermlekopečeno pilepile u mleku

Povezani članci

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Neobični načini serviranja hrane

Next

Kreativni aranžmani hrane koji će vas ohrabriti da se hranite zdravo

Next
11.06.2020.

Kreativni aranžmani hrane koji će vas ohrabriti da se hranite zdravo

Previews
09.06.2020.

Neobični načini serviranja hrane

Najnovije

Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević
Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora je svirao 80-ih sa Halidom Bešlićem: „Nije znao ni ko je Zdravko Čolić, a ne ko sam ja“
CityMagazine
Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB
CityMagazine
Novi roman Filipa Grujića u izdanju Booke
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖