• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ovo je recept Džejmija Olivera za pile u mleku

Ovo je recept Džejmija Olivera za pile u mleku

CityMagazine
10.06.2020. 2 min Recepti

Možda vam kombinacija pileta i mleka, pa još sa dodatkom cimeta, ne zvuči kao nešto previše primamljivo, ali pošto recept dolazi od Džejmija Olivera, uvek vredi poslušati savete stručnjaka. On je svojim godinama iskustva i gomilom kuvara i emisija dokazao da se i te kako razume u sve vrste recepata, tako da ćemo mu verovati i ovaj put i preneti vam ovaj recept.

Ono što je vrlo bitno u vezi sa ovim receptom je da je vrlo lako pripremiti ga, samo je potrebno pratiti uputstva. Dobro je i to što ne morate da pripremate pile par dana ranije kako bi odstojalo sa začinima, već se sve radi na licu mesta. Lepota toga što ne očekujete da ta kombinacija sastojaka uspe je u iznenađenju kada vidite koliko je meso meko nakon pripreme. Jedina varijacija na temu recepta je to što možete posudu prekriti tokom prve polovine pripreme, ali i ne morate.

Sastojci:

  • Pile od oko 1,5 kg
  • 100 g neslanog putera
  • Maslinovo ulje
  • Pola štapića cimeta
  • Pregršt sveže žalfije
  • 2 limuna
  • 10 češnjeva belog luka
  • 500 ml mleka
Ovo je recept Džejmija Olivera za pile u mleku
Foto: Apartment Therapy

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 190˚C i pripremite posudu za pečenje u koju ćete staviti pile
  2. Začinite ga dobro solju i biberom i pržite ga na puteru sa malo ulja, redovno ga okrećući kako bi svuda dobilo istu zlatnu boju
  3. Sklonite sa vatre, izvadite pile na tanjir i izbacite ostatak ulja i putera iz posude. U međuvremenu oljuštite koru limuna.
  4. Vratite pile u posudu i dodajte mu ostale sastojke, a beli luk nemojte da ljuštite. Stavite u zagrejanu rernu i pecite sat i po. Povremeno otvorite rernu kako biste prelili pile sokom u kome se peče.
  5. Prilikom serviranja, odvojite meso od kostiju i sipajte na tanjir sa dosta sosa. Neki od predloga za serviranje su spanać ili neki drugi zeleniš i pire od krompira.

Izvor: The Kitchn

Naslovna fotografija: Joe Lingeman/Faith Durand

Oznake:

džejmi olivermlekopečeno pilepile u mleku

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Neobični načini serviranja hrane
Prethodni

Neobični načini serviranja hrane

Kreativni aranžmani hrane koji će vas ohrabriti da se hranite zdravo
Sledeći

Kreativni aranžmani hrane koji će vas ohrabriti da se hranite zdravo

Sledeći
Kreativni aranžmani hrane koji će vas ohrabriti da se hranite zdravo
11.06.2020.

Kreativni aranžmani hrane koji će vas ohrabriti da se hranite zdravo

Prethodni
09.06.2020.

Neobični načini serviranja hrane

Neobični načini serviranja hrane

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖