Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo je recept Džejmija Olivera za pile u mleku

AUTOR: CityMagazine 10 Jun, 2020
Ovo je recept Džejmija Olivera za pile u mleku

Možda vam kombinacija pileta i mleka, pa još sa dodatkom cimeta, ne zvuči kao nešto previše primamljivo, ali pošto recept dolazi od Džejmija Olivera, uvek vredi poslušati savete stručnjaka. On je svojim godinama iskustva i gomilom kuvara i emisija dokazao da se i te kako razume u sve vrste recepata, tako da ćemo mu verovati i ovaj put i preneti vam ovaj recept.

Ono što je vrlo bitno u vezi sa ovim receptom je da je vrlo lako pripremiti ga, samo je potrebno pratiti uputstva. Dobro je i to što ne morate da pripremate pile par dana ranije kako bi odstojalo sa začinima, već se sve radi na licu mesta. Lepota toga što ne očekujete da ta kombinacija sastojaka uspe je u iznenađenju kada vidite koliko je meso meko nakon pripreme. Jedina varijacija na temu recepta je to što možete posudu prekriti tokom prve polovine pripreme, ali i ne morate.

Sastojci:

  • Pile od oko 1,5 kg
  • 100 g neslanog putera
  • Maslinovo ulje
  • Pola štapića cimeta
  • Pregršt sveže žalfije
  • 2 limuna
  • 10 češnjeva belog luka
  • 500 ml mleka
Foto: Apartment Therapy

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 190˚C i pripremite posudu za pečenje u koju ćete staviti pile
  2. Začinite ga dobro solju i biberom i pržite ga na puteru sa malo ulja, redovno ga okrećući kako bi svuda dobilo istu zlatnu boju
  3. Sklonite sa vatre, izvadite pile na tanjir i izbacite ostatak ulja i putera iz posude. U međuvremenu oljuštite koru limuna.
  4. Vratite pile u posudu i dodajte mu ostale sastojke, a beli luk nemojte da ljuštite. Stavite u zagrejanu rernu i pecite sat i po. Povremeno otvorite rernu kako biste prelili pile sokom u kome se peče.
  5. Prilikom serviranja, odvojite meso od kostiju i sipajte na tanjir sa dosta sosa. Neki od predloga za serviranje su spanać ili neki drugi zeleniš i pire od krompira.

Izvor: The Kitchn

Naslovna fotografija: Joe Lingeman/Faith Durand

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…