• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pad thai
Foto: Shutterstock/Jomapace

Pad Thai – recept za tradicionalno tajlandsko jelo u kome je svaki zalogaj iznenađenje za sebe

CityMagazine
28.11.2024. 2 min Recepti

Pad Thai je poznato jelo tajlandske kuhinje, koje se najčešće služi kao brza hrana. U pitanju su pržene nudle, sa povrćem, mesom i zanimljivim sosevima, što ovom jelu daje vrlo uzbudljiv i svaki put drugačiji ukus. Iako Pad Thai danas možete naći u brojnim restoranima kod nas, ovo egzotično jelo uz malo truda i puno kvalitetnih sastojaka možete spremiti i u kućnoj verziji. U nastavku otkrijte kako:

Pad Thai

Sastojci:

  • 220 g pirinčanih nudli srednje širine
  • 3 kašike biljnog ulja
  • 120 g mlevene piletine
  • 1 kašičica sosa od ljute paprike
  • 1 crvena paprika, tanko iseckana
  • 240 g oljuštenih sirovih škampa
  • 3 čena belog luka, izgnječena
  • 2 kašičice sveže rendanog đumbira
  • ½ šolje bujona od povrća ili piletine
  • ½ šolje kečapa
  • ¼ šolje soka od limete
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike ribljeg sosa
  • 1 ½ šolja mladog luka, sitno iseckana
  • ¼ šolje svežih listova korijandera ili peršuna
  • seckani kikiriki
Pad Thai - recept za tradicionalno tajlandsko jelo u kome je svaki zalogaj iznenađenje za sebe
Foto: Shutterstock/Katty S

Priprema:

  1. Pokrijte rezance kipućom vodom i ostavite da odstoje 5 minuta, pa dobro ocedite i ostavite sa strane.
  2. Zagrejte polovinu količine ulja u voku ili u dubokom tiganju na jakoj vatri. Dodajte piletinu i ljuti sos, pa pržite uz mešanje 3 do 5 minuta, dok ne porumeni. Preručite u tanjir ili manju posudu i ostavite sa strane.
  3. U tiganj dodajte preostalo ulje i paprike, pa pržite 3 minuta, uz povremeno mešanje.
  4. Dodajte škampe i pržite 2 minuta.
  5. Umešajte beli luk, đumbir, bujon, kečap, sok od limete, šećer i riblji sos, pa dovedite do ključanja.
  6. Dodajte rezance i prženu piletinu, pa dobro promešajte da se sve fino sjedini.
  7. Dodajte klice pasulja i lagano promešajte. Pospite lukom, korijanderom i kikirikijem i poslužite. Prijatno!
Pad Thai - recept za tradicionalno tajlandsko jelo u kome je svaki zalogaj iznenađenje za sebe
Foto: Shutterstock/from my point of view

Varijacije:

  1. Za prvu varijaciju, umesto mlevene piletine koristite mleveno svinjsko meso.
  2. Za varijaciju bez mesa, piletinu zamenite seckanim tofuom, a škampe seckanim omletom od 3 jajeta.
  3. Za treću varijaciju, sos od ljute paprike i kečap možete jednostavno zameniti ljutim i začinjenim kečapom. Uživajte!

Izvor: allrecipes

 

Oznake:

nudlepad thaipiletinatajlandska kuhinja

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

posni pasulj
Prethodni

Posni pasulj – recept za početnike

losos
Sledeći

Losos – recept za zdrav i preukusan posni ručak koji je gotov za 15 minuta

Sledeći
losos
29.11.2024.

Losos – recept za zdrav i preukusan posni ručak koji je gotov za 15 minuta

Prethodni
28.11.2024.

Posni pasulj – recept za početnike

posni pasulj

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Senke nad Balkanom
    “Sa nesojem se nikad nismo hvatali u kolo”: Snima se 3. sezona serije “Senke nad Balkanom”, a jedna rečenica sa snimanja je aktuelna na mrežama
    CityMagazine
    Poznati glumac
    “Trebalo mi je 5 minuta da shvatim ko je to”: Slavni glumac se potpuno transformisao na snimanju novog filma i niko ga ne prepoznaje
    CityMagazine
    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić
    bend
    Ovako izgleda kad neko peva direktno iz slomljenog srca: Ljudi na mrežama nazivaju nastup ovog benda “najtužnijim ikada”
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖