Palačinke meke kao oblak i dan nakon što ste ih spremili: Samo jedan trik u pripremi testa je ključan
Čini se da su meke i savitljive palačinke za mnoge nemoguća misija. Šta god da pokušavaju, samo su teški. Još je gore kada sede malo, postanu potpuno nejestivi. Kakva je situacija kod vas i šta radite sa palačinkama od prethodnog dana? Ako ih bez mnogo razmišljanja bacite u smeće, vreme je da preispitate način na koji ih inače radite.
Po svoj prilici, nećete morati ništa da menjate u svom omiljenom receptu, osim jednog detalja. Nećemo od vas tražiti ništa da dodajete ili oduzimate, verujemo da ćete se pridržavati tog recepta jer vam se sviđa ukus, ako ne i tekstura.
Zamolićemo vas samo da dodate još jedan korak.
Pre dodavanja jaja u smesu, odvojite žumanca od belanaca. Žumanca pomešati sa brašnom i ostalim sastojcima koje promešati, sve dobro umutiti da nema grudvica, a zatim umutiti belanca u malo mekši sneg. Pažljivo, uz pomoć špatule, dodajte u testo, ostavite smesu da malo odstoji u frižideru i ispecite palačinke kao i obično.
Iznenadiće vas prelepa tekstura, biće meka kao oblak, čak i sledećeg dana. Ovo je koristan savet koji morate primeniti kada pravite jela poput palačinki pečenih sa sirom, od kojih (skoro) uvek ostane bar nešto za sledeći dan.