Pasta Eve Longorije razbesnela gastro policiju sa Instagrama: “Ovde je sve toliko pogrešno”
Koliko su Italijani, tačnije Italijanke, strastveni u odbrani “autentičnih” recepata za pastu i “zlatnih pravila” koja se ne smeju kršiti, na svojoj koži je sada osetila i glumica Eva Longorija.
Eva Longorija je na svom Instagram profilu objavila recept za svoju “omiljenu, zdravu pastu koju rado sprema porodici i prijateljima”, ali brzo je dobila brdo kritika od dežurne gastro policije sa Instagrama.
Sporna pasta u Evinom izvođenju pravi se od šitake pečuraka, spanaća, belog vina i belog luka, a prva crvena zastavica bila je količina putera koju je koristila za prženje pečuraka. I to je samo početak.
“Ovde je sve toliko pogrešno: trebalo bi da bude maslinovo ulje, a ne puter. Voda za testeninu se posoli nakon što proključa, tako možete da izbegnete mrlje na vašim loncima, takođe se testenina dodaje nakon što se pojave prvi mehurići. i zašto je celo jelo utopljeno u belom vinu?”
“Ceo štap putera??? U redu je, samo nemoj ovo zvati „zdravim“
“Puter i pečurke? Bolje je da ih spremaš u maslinovom ulju”, “O, moj bože, tona putera”
“Eva, jednostavno batali pravljenje paste”, bili su samo neki od brojnih kritika.
Bilo je i dobronamernih i kulturnih saveta:
“Draga Eva, dobro je to, ali ne u potpunosti… Ovako… za pravu italijansku pastu uradite ovo: prvo voda mora da provri pre nego što ubacite testeninu, zatim prodinstajte cele nezgnječene komadiće belog luka na puteru, dodajte pečurke i malo peršuna, kad porumeni, umutiti sa belim vinom. Na kraju testeninu ocediti i ubaciti u šerpu i po potrebi dodati još vina i vrlo malo vode iz testenine. Dobro prodinstajte i dodajte još peršuna… Za ovu vrstu paste su dobre taljatele od jaja ili dugačka testenina… ali ne kratka… Probajte ovo javite da li vam se više sviđa!!! Poljupci iz Italije!”
Da li je Eva zaista tako loša kuvarica, ili su kritičari prestrogi, proverite u videu iznad.