• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pasta karbonara: Imamo pravi recept

Pasta karbonara: Imamo pravi recept

Milica Arsić
14.07.2022. 2 min Recepti

Pasta karbonara je mnogima omiljeno jelo, lako se pravi, ne treba puno sastojaka ali mnogi često greše. Imamo pravi recept i pripremu po koracima, ako sve pratite napravićete najbolju karbonaru u gradu. Krenimo…

Sastojci:

100 g pančete
50 g pekorino sira
50g parmezana
3 velika jaja
350 g špageta
2 krupnija čena belog luka, oguljena i neusitnjena
50 g neslanog maslaca
morska so i sveže mleveni crni biber

Priprema:

1. Stavite veliki lonac vode da prokuva.

2. Pančetu sitno naseckajte, nakon što odstranite koru. Sitno narendajte obe vrste sira i pomešajte ih.

3. Umutite 3 velika jaja u posudi srednje veličine i začinite s malo sveže samlevenog crnog bibera. Ostavite sve sa strane.

4. U kipuću vodu dodajte 1 kašičicu soli, dodajte 350 g špageta i kada voda ponovno proključa, kuvajte na laganoj vatri, poklopljeno, 10 minuta ili dok ne postanu al dente.

5. Oštricom noža zgnječite beli luk.

6. Dok se špagete pripremite nadev. Stavite neslani maslac u duboki tiganj ili vok i, čim se otopi, dodajte pančetu i beli luk.

7. Ostavite da se kuva na srednjoj vatri oko 5 minuta uz često mešanje dok pančeta ne postane zlatna i hrskava. Beli luk je sada dao svoj ukus, pa ga izvadite.

8. Smanjite vatru. Kada je testenina gotova, izvadite je iz vode hvataljkom i dodajte je u tiganj sa pančetom. Ne brinite ako malo vode dospe i u tiganj i nemojte još da prosipate vodu u kojoj ste kuvali.

9. Pomešajte veći deo sira s jajima, a malu šaku ostavite za kasnije posipanje.

10. Tiganj sa špagetama i slaninom maknite s vatre. Sada brzo ulijte jaja i sir. Pomoću hvataljke ili dugačke viljuške podignite špagete tako da se lako pomešaju sa smesom od jaja, koja se zgusne, ali se ne meša, tako da sve bude obloženo.

11. Dodajte još vode u kojoj ste kuvali pastu, kako bi ostala sočna (nekoliko kašika). Po potrebi malo posolite.

12. Poslužite odmah uz malo posipanja preostalim sirom i mlevenim crnim biberom. Ako se jelo ipak malo osuši do početka obroka, poprskajte još malo preostale vruće vode i ponovo će postati sočno.

Izvor: BBC Good Food

Naslovna fotografija: Rob Wicks / Unsplash

Oznake:

letopasta karbonarasastojci

Podeli

Zaprati Autor

Milica Arsić

Ostali članci

Đumbir pomaže u mršavljenju, za bolove je bolji od ibuprofena, ali neki ljudi ne bi smeli da ga koriste
Prethodni

Đumbir pomaže u mršavljenju, za bolove je bolji od ibuprofena, ali neki ljudi ne bi smeli da ga koriste

Recept za omlet potiče iz 14. veka, a u Japanu i Španiji ga prave sasvim drugačije nego kod nas
Sledeći

Recept za omlet potiče iz 14. veka, a u Japanu i Španiji ga prave sasvim drugačije nego kod nas

Sledeći
Recept za omlet potiče iz 14. veka, a u Japanu i Španiji ga prave sasvim drugačije nego kod nas
15.07.2022.

Recept za omlet potiče iz 14. veka, a u Japanu i Španiji ga prave sasvim drugačije nego kod nas

Prethodni
13.07.2022.

Đumbir pomaže u mršavljenju, za bolove je bolji od ibuprofena, ali neki ljudi ne bi smeli da ga koriste

Đumbir pomaže u mršavljenju, za bolove je bolji od ibuprofena, ali neki ljudi ne bi smeli da ga koriste

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    MMF
    Zoster ponovo na MMF-u: Nedelja koja ne liči na kraj festivala
    CityMagazine
    exit
    Organizatori EXIT festivala povodom izjave gradonačelnika Novog Sada: „Jedina politička zloupotreba je pokušaj cenzure i gušenja Exita“
    CityMagazine
    arlemm
    Otvaraju se vrata muzičkog Makonda u Arilju – počinje festival ARLEMM
    CityMagazine
    čedomir petrović
    Čedomir Petrović u seriji “Vruć vetar” je tumačio lik kog smo zaboravili – a čiji izum bi nam danas itekako dobro došao
    CityMagazine
    film
    Žarko Laušević i Branslav Lečić glume u ovom filmu, ali kad budete videli kako su potpisani na špici ništa vam neće biti jasno: Ostvarenje koje već 30 godina zabavlja filmofile
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖