• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pasta karbonara: Imamo pravi recept

Pasta karbonara: Imamo pravi recept

Milica Arsić
14.07.2022. 2 min Recepti

Pasta karbonara je mnogima omiljeno jelo, lako se pravi, ne treba puno sastojaka ali mnogi često greše. Imamo pravi recept i pripremu po koracima, ako sve pratite napravićete najbolju karbonaru u gradu. Krenimo…

Sastojci:

100 g pančete
50 g pekorino sira
50g parmezana
3 velika jaja
350 g špageta
2 krupnija čena belog luka, oguljena i neusitnjena
50 g neslanog maslaca
morska so i sveže mleveni crni biber

Priprema:

1. Stavite veliki lonac vode da prokuva.

2. Pančetu sitno naseckajte, nakon što odstranite koru. Sitno narendajte obe vrste sira i pomešajte ih.

3. Umutite 3 velika jaja u posudi srednje veličine i začinite s malo sveže samlevenog crnog bibera. Ostavite sve sa strane.

4. U kipuću vodu dodajte 1 kašičicu soli, dodajte 350 g špageta i kada voda ponovno proključa, kuvajte na laganoj vatri, poklopljeno, 10 minuta ili dok ne postanu al dente.

5. Oštricom noža zgnječite beli luk.

6. Dok se špagete pripremite nadev. Stavite neslani maslac u duboki tiganj ili vok i, čim se otopi, dodajte pančetu i beli luk.

7. Ostavite da se kuva na srednjoj vatri oko 5 minuta uz često mešanje dok pančeta ne postane zlatna i hrskava. Beli luk je sada dao svoj ukus, pa ga izvadite.

8. Smanjite vatru. Kada je testenina gotova, izvadite je iz vode hvataljkom i dodajte je u tiganj sa pančetom. Ne brinite ako malo vode dospe i u tiganj i nemojte još da prosipate vodu u kojoj ste kuvali.

9. Pomešajte veći deo sira s jajima, a malu šaku ostavite za kasnije posipanje.

10. Tiganj sa špagetama i slaninom maknite s vatre. Sada brzo ulijte jaja i sir. Pomoću hvataljke ili dugačke viljuške podignite špagete tako da se lako pomešaju sa smesom od jaja, koja se zgusne, ali se ne meša, tako da sve bude obloženo.

11. Dodajte još vode u kojoj ste kuvali pastu, kako bi ostala sočna (nekoliko kašika). Po potrebi malo posolite.

12. Poslužite odmah uz malo posipanja preostalim sirom i mlevenim crnim biberom. Ako se jelo ipak malo osuši do početka obroka, poprskajte još malo preostale vruće vode i ponovo će postati sočno.

Izvor: BBC Good Food

Naslovna fotografija: Rob Wicks / Unsplash

Oznake:

letopasta karbonarasastojci

Podeli

Zaprati Autor

Milica Arsić

Ostali članci

Đumbir pomaže u mršavljenju, za bolove je bolji od ibuprofena, ali neki ljudi ne bi smeli da ga koriste
Prethodni

Đumbir pomaže u mršavljenju, za bolove je bolji od ibuprofena, ali neki ljudi ne bi smeli da ga koriste

Recept za omlet potiče iz 14. veka, a u Japanu i Španiji ga prave sasvim drugačije nego kod nas
Sledeći

Recept za omlet potiče iz 14. veka, a u Japanu i Španiji ga prave sasvim drugačije nego kod nas

Sledeći
Recept za omlet potiče iz 14. veka, a u Japanu i Španiji ga prave sasvim drugačije nego kod nas
15.07.2022.

Recept za omlet potiče iz 14. veka, a u Japanu i Španiji ga prave sasvim drugačije nego kod nas

Prethodni
13.07.2022.

Đumbir pomaže u mršavljenju, za bolove je bolji od ibuprofena, ali neki ljudi ne bi smeli da ga koriste

Đumbir pomaže u mršavljenju, za bolove je bolji od ibuprofena, ali neki ljudi ne bi smeli da ga koriste

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Rambo Amadeus održaće tradicionalni koncert „Kult ličnosti" 20. decembra u mts Dvorani
    Rambo Amadeus održaće tradicionalni koncert „Kult ličnosti” 20. decembra u mts Dvorani
    CityMagazine
    "Najzahtevnije je bilo to biti dostojan ljudi koji su prošli kroz sve ovo": Ognjen Mićović o seriji "Tvrđava"
    “Najzahtevnije je bilo to biti dostojan ljudi koji su prošli kroz sve ovo”: Ognjen Mićović o seriji “Tvrđava”
    CityMagazine
    Žarko Laušević je glumio u spotu poznate svetske pop grupe, a spot je režirao slavni ruski glumac koga svi znate
    Žarko Laušević je glumio u spotu poznate svetske pop grupe, a spot je režirao slavni ruski glumac koga svi znate
    CityMagazine
    Nećete verovati oko kog detalja su se autori filma "Ubistvo s predumišljajem" najviše svađali
    Nećete verovati oko kog detalja su se autori filma “Ubistvo s predumišljajem” najviše svađali
    CityMagazine
    Ovo je najčitanija knjiga u 2025. godini i upravo je osvojila TikTok Book Award
    Ovo je najčitanija knjiga u 2025. godini i upravo je osvojila TikTok Book Award
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖