• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pasulj, recept sa rebarcima
Pasulj sa rebarcima, foto: Shutterstock

Pasulj, recept sa rebarcima

CityMagazine
25.02.2025. 2 min Recepti

Pasulj sa rebarcima je idealan obrok koji možete da jedete nekoliko dana.

Dobra vest je da vam nije potrebno neko veliko kulinarsko predznanje da biste pripremili ovo ukusno jelo. Ako ne volite rebarca, možete da stavite kobasicu, a možete da napravite i klot pasulj bez mesa, opet će biti prepun proteina.

Recept koji vam dajemo je za bar osam porcija, pa ako vam je potrebno manje, vi prepolovite sastojke.

Pasulj sa rebarcima

Sastojci:

500 g suvog pasulja
1 kg svinjskih rebaraca
1 veza crnog luka
2-3 čena belog luka
2 šargarepe
1 paprika (po želji)
2-3 krompira
1 lovorov list
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 kašičica mlevenog bibera
So, po ukusu
2-3 kašike ulja
1 kašičica suvog začina ili začinske soli
1 kašičica sušenog timijana (po želji)

Priprema:

Priprema pasulja: Pasulj prvo dobro operite i stavite u vodu da se natopi. Najbolje je da ostavite da stoji preko noći, ali ako nemate vremena, barem 3-4 sata potapanja je dovoljno.

Priprema mesa: Svinjska rebarca operite i isecite na manje komade. U velikoj šerpi, na malo ulja, propržite rebarca sa svih strana dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju. Nakon toga ih izvadite i stavite sa strane.

Priprema povrća: U istoj šerpi, na preostalom ulju, propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte iseckanu šargarepu, beli luk, i papriku (ako koristite), pa propržite još nekoliko minuta.

Kuvanje pasulja: Dodajte natopljeni pasulj u šerpu sa povrćem, pa sve prelijte sa dovoljno vode (oko 2-3 litra). Stavite lovorov list, suvi začin, crvenu papriku, biber i timijan. Kuvajte na srednjoj vatri oko 30 minuta, dok pasulj ne omekša.

Dodavanje rebaraca: Nakon što je pasulj delimično skuvan, vratite rebarca u šerpu. Dodajte krompir isečen na kockice i još vode ako je potrebno, da sve bude potopljeno. Kuvajte još 1-1.5 sat, dok rebarca ne postanu mekana, a pasulj potpuno skuvan.

Finalni začini: Na kraju, proverite so i začine. Po želji, možete dodati još malo crvene paprike za boju i ukus.

Oznake:

pasulj

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Znate li šta je seitan? "Pšenično meso" koje ne sadrži holesterol i idealno je za one koji žele da smršaju
Prethodni

Znate li šta je seitan? “Pšenično meso” koje ne sadrži holesterol i idealno je za one koji žele da smršaju

Američke palačinke, recept za savršen desert
Sledeći

Američke palačinke, recept za savršen desert

Sledeći
Američke palačinke, recept za savršen desert
25.02.2025.

Američke palačinke, recept za savršen desert

Prethodni
21.02.2025.

Znate li šta je seitan? “Pšenično meso” koje ne sadrži holesterol i idealno je za one koji žele da smršaju

Znate li šta je seitan? "Pšenično meso" koje ne sadrži holesterol i idealno je za one koji žele da smršaju

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖