Recept za posnu kinder tortu: Neodoljiv ukus koji niste u skorije vreme probali
Uskršnji post je počeo, te zato mnogi traže savršen recept za neku posnu tortu ili kolač, a jedan od njih je recept za posnu kinder tortu.
Većinu sastojaka imate kod kuće, s tim što za posnu kinder tortu treba da nabavite sojino mleko. Neki možda i to imaju, ali čisto da napomenemo. U nastavku tekst donosimo vam recept i način prirpeme ove posne torte:
Posna kinder torta – Sastojci:
Za koru (odnosi se na jednu):
40 g mlevene plazme (posne)
40 g lešnika (mlevenih)
100 g brašna
5 kašika šećera
decilitarl kisele vode
0.5 dl ulja
pola kesice praška za pecivo
40 g lešnika (krupnije mlevenih)
Za prvi fil:
litar sojinog mleka
250 g šećera
3 vanilin šećera
180 g pudinga od vanile
kašika gustina
200 g posnog margarina
80 g sojinog šlaga
decilitar kisele vode
80 g bele čokolade (posne)
80 g mleka u prahu (posno)
80 g crne čokolade (posne)
Za drugi fil:
250 g sojinog šlaga
4 dl kisele vode
Dodatno:
250 g plazma keksa (posno za drugu koru)
250 g posnog krema
decilitar za sojinog mleka za natapanje plazma keksa.
Posna kinder torta – Priprema:
1. Krećemo od kore, tako što ćete u činiji pomešati sve sastojke, osim krupnijih lešnika. Sve dobro sjedinite.
2. Obložite pleh papirom za pečenje i preko naređajte krupniji lešnik.
3. Zatim sipajte smesu i ravnomerno je razmažite.
4. Pecite je 15 minuta na 200 stepeni.
5. Po istom principu napravite ostale kore, a svaku premažite sa po 100 g posnog margarina.
Sada ćemo napraviti prvi fil:
1. 0.8 dl mleka pomešajte s vanilin i običnim šećerom, sačekajte da provri.
2. Ostatak umutite sa prahom za puding i gustinom.
3. Pošto mleko provri skuvajte puding.
4. Kada se ohladi naspite margarin koji ste prethodno umutili.
5. Zasebno mutite sojin šlag i kiselu vodu, a potom naspite u fil i podelite.
6. U ⅓ dodaje se otopljenu posna bela čokolada, sojinog mleka u prahu i sjedinite.
7. U ⅔ dodaje se otopljena posna crna čokolada i sjedinite s filom.
Drugi fil pravite tako što dobro umutite kiselu vodu i sojino mleko.
Sada na red dolazi filovanje torte:
1. Prvu koru premažite kremom, ½ crnog fila, pa zatim dodati šlag.
2. Za drugu koru naređajte plazma keks koji ste prethodno natopili sojinim mlekom.
3. Preko toga naneti beli fil, a potom šlag.
4. Zatim ide druga kora koje treba da premažete kremom sa donje strane.
5. Ostatak crnog krema korsitite da celu tortu, a šlag upotrebite za dekoraciju, piše slatkoiukusno.rs.
Prijatno!