• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za posnu kinder tortu: Neodoljiv ukus koji niste u skorije vreme probali
Foto: Tamer Adel / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za posnu kinder tortu: Neodoljiv ukus koji niste u skorije vreme probali

CityMagazine
20.03.2024. 2 min Recepti

Uskršnji post je počeo, te zato mnogi traže savršen recept za neku posnu tortu ili kolač, a jedan od njih je recept za posnu kinder tortu.

Većinu sastojaka imate kod kuće, s tim što za posnu kinder tortu treba da nabavite sojino mleko. Neki možda i to imaju, ali čisto da napomenemo. U nastavku tekst donosimo vam recept i način prirpeme ove posne torte:

Posna kinder torta – Sastojci:

Za koru (odnosi se na jednu):
40 g mlevene plazme (posne)
40 g lešnika (mlevenih)
100 g brašna
5 kašika šećera
decilitarl kisele vode
0.5 dl ulja
pola kesice praška za pecivo
40 g lešnika (krupnije mlevenih)

Za prvi fil:
litar sojinog mleka
250 g šećera
3 vanilin šećera
180 g pudinga od vanile
kašika gustina
200 g posnog margarina
80 g sojinog šlaga
decilitar kisele vode
80 g bele čokolade (posne)
80 g mleka u prahu (posno)
80 g crne čokolade (posne)

Za drugi fil:
250 g sojinog šlaga
4 dl kisele vode

Dodatno:
250 g plazma keksa (posno za drugu koru)
250 g posnog krema
decilitar za sojinog mleka za natapanje plazma keksa.

Posna kinder torta – Priprema:

1. Krećemo od kore, tako što ćete u činiji pomešati sve sastojke, osim krupnijih lešnika. Sve dobro sjedinite. 
2. Obložite pleh papirom za pečenje i preko naređajte krupniji lešnik. 
3. Zatim sipajte smesu i ravnomerno je razmažite. 
4. Pecite je 15 minuta na 200 stepeni.
5. Po istom principu napravite ostale kore, a svaku premažite sa po 100 g posnog margarina.

Sada ćemo napraviti prvi fil:

1. 0.8 dl mleka pomešajte s vanilin i običnim šećerom, sačekajte da provri. 
2. Ostatak umutite sa prahom za puding i gustinom. 
3. Pošto mleko provri skuvajte puding. 
4. Kada se ohladi naspite margarin koji ste prethodno umutili. 
5. Zasebno mutite sojin šlag i kiselu vodu, a potom naspite u fil i podelite.
6. U ⅓ dodaje se otopljenu posna bela čokolada, sojinog mleka u prahu i sjedinite.
7. U ⅔ dodaje se otopljena posna crna čokolada i sjedinite s filom. 

Drugi fil pravite tako što dobro umutite kiselu vodu i sojino mleko. 

Sada na red dolazi filovanje torte:

1. Prvu koru premažite kremom, ½ crnog fila, pa zatim dodati šlag.
2. Za drugu koru naređajte plazma keks koji ste prethodno natopili sojinim mlekom. 
3. Preko toga naneti beli fil, a potom šlag.
4. Zatim ide druga kora koje treba da premažete kremom sa donje strane. 
5. Ostatak crnog krema korsitite da celu tortu, a šlag upotrebite za dekoraciju, piše slatkoiukusno.rs.

Prijatno!

Oznake:

posnotorta

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Posna proja: Recept sa kojim nema greške
Prethodni

Posna proja: Recept sa kojim nema greške

Meze by Elliniko – oaza autentičnog grčkog gastronomskog užitka u Beogradu
Sledeći

Meze by Elliniko – oaza autentičnog grčkog gastronomskog užitka u Beogradu

Sledeći
Meze by Elliniko – oaza autentičnog grčkog gastronomskog užitka u Beogradu
20.03.2024.

Meze by Elliniko – oaza autentičnog grčkog gastronomskog užitka u Beogradu

Prethodni
19.03.2024.

Posna proja: Recept sa kojim nema greške

Posna proja: Recept sa kojim nema greške

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖